ΕνημέρωσηΠολιτική

ΗΠΑ: Απορρίπτει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την προσπάθεια Ακάρ να συνδέσει τους S-400 με τους S-300

Την αντίθεση της Ουάσιγκτον στην παραμονή του ρωσικού συστήματος S-400 στην Τουρκία εκφράζει για μια ακόμα φορά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ απορρίπτει συσχετισμό με την «αποθήκευση» των S-300 στην Κρήτη.

Aπαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ και της Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εμφανίστηκε να απορρίπτει την πρόταση του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η Άγκυρα θα ήταν διατεθειμένη να υιοθετήσει το «ελληνικό μοντέλο των S-300» σαν μια συμβιβαστική λύση που θα επέτρεπε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την κατοχή των S-400. Υπενθυμίζεται ότι οι S-300 είχαν αγοραστεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και τελικά κατέληξαν στην Κρήτη λόγω της αντίδρασης που είχε προβάλλει η ίδια η Τουρκία.

Στη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθαρίζει ότι ο νόμος CAATSA ξεκίνησε να ισχύει τις 2 Αυγούστου 2017 και συνεπώς καλύπτει από τότε όλες τις σημαντικές συναλλαγές που πραγματοποιούνται με την ρωσική αμυντική βιομηχανία. Υπό αυτό το πρίσμα, γίνεται σαφές οι S-300 δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο CAATSA, καθώς είχαν μεταφερθεί στην Κρήτη πριν από την θέσπιση του αμερικανικού νόμου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock