888 Συμβουλές για Αρχάριους: 6 Ιδέες για να Κάνετε Ενδιαφέρον το Σαλόνι σας | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / Συμβουλές για Αρχάριους: 6 Ιδέες για να Κάνετε Ενδιαφέρον το Σαλόνι σας

Συμβουλές για Αρχάριους: 6 Ιδέες για να Κάνετε Ενδιαφέρον το Σαλόνι σας

Το σαλόνι είναι ένας χώρος που πρέπει οπωσδήποτε να έχει κάποιο ενδιαφέρον και να μην είναι βαρετό, καθώς εκεί περνάμε τις πιο όμορφες στιγμές της μέρας μας. Εκεί χαλαρώνουμε από τη δουλειά και συνήθως κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, γι’αυτό πρέπει να μας εμπνέει και να μας δημιουργεί θετικά συναισθήματα.

Αν θεωρείτε πως το σαλόνι σας είναι μουντό και βαρετό, υπάρχουν κάποια tips για να μπορέσετε να του δώσετε ζωή. Δείτε μερικά από αυτά.

Δώστε ενδιαφέρον με μερικά αντικείμενα σε έντονα χρώματα Επιλέξτε 2 ή 3 το πολύ αντικείμενα με έντονο χρώμα για να σπάσουν τη μουντάδα. Για παράδειγμα, ένα σετ με πολύ έντονα σκαμπό ή πουφ και 2 πολυθρόνες σε μια επίσης έντονη απόχρωση αρκούν για να μεταμορφώσουν τον χώρο και να τον κάνουν πιο ενδιαφέρον. Ακόμα και αν επιλέξετε δύο αποχρώσεις που δεν ανήκουν στο ίδιο χρώμα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί το υπόλοιπο σαλόνι να κινείται σε ουδέτερους τόνους.

Βάλτε στο σαλόνι σας μερικά διακοσμητικά σε κάποιο έντονο χρώμα για να δώσετε ενδιαφέρον στον χώρο.

Συνδυάστε χρωματικά έπιπλα και διακοσμητικά Αν έχετε κάποιο έπιπλο που έχει έντονη απόχρωση, τότε βρείτε ακόμα ένα σημείο για να τοποθετήσετε κάποιο διακοσμητικό στην ίδια ακριβώς απόχρωση. Για παράδειγμα, αν έχετε έναν καναπέ ή μια πολυθρόνα σε έντονο μοβ, τότε επιλέξτε μερικά μοβ μαξιλαράκια για τον άλλο σας καναπέ για να δημιουργηθεί ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Βάλτε διαφορετικά σχήματα στον χώρο σας Προσθέστε έπιπλα με διαφορετικό σχήμα για να δώσετε ζωντάνια σε έναν χώρο. Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε γύρω από έναν γωνιακό καναπέ έπιπλα με γωνίες. Μπορείτε να βάλετε ένα στρογγυλό τραπέζι δημιουργώντας μια αντίθεση που ταιριάζει σε μοντέρνα σαλόνια.

Δεν χρειάζεται όλα σας τα έπιπλα να έχουν ή καμπύλες ή γωνίες. Μπορεί να έχουν έναν συνδυασμό αυτών των δύο.

Χρησιμοποιήστε έπιπλα που έχουν πάνω από μια χρήσεις Χρησιμοποιώντας έπιπλα με πολλαπλές χρήσεις μπορείτε να κάνετε ένα σαλόνι να δείχνει πιο ζωντανό. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε δύο μεγάλα χαμηλά σκαμπό που ενωμένα δείχνουν σαν έναν καναπέ χωρίς πλάτη αλλά μπορούν να σπάσουν και να τοποθετηθούν μπροστά από τον κεντρικό καναπέ για να βάζετε τα πόδια σας όταν ξεκουράζεστε.

Μια γωνιά διαβάσματος είναι απαραίτητη Δημιουργήστε μια γωνιά διαβάσματος με ένα όμορφο καναπέ-κρεβάτι σε δυνατή απόχρωση που θα τοποθετήσετε δίπλα σε κάποιο παράθυρο. Μπορείτε μάλιστα να βάλετε στο πάτωμα μερικά βιβλία  ή ένα τραπεζάκι με τα αγαπημένα σας βιβλία και ένα όμορφο πολύχρωμο βάζο πάνω σε αυτά.

Φτιάξτε μια απλή αλλά όμορφη γωνιά διαβάσματος.

Αν θέλετε να ενισχύσετε το βαρετό σαλόνι σας να θυμάστε πως το χρώμα πάντα βοηθάει αρκεί να μην το παρακάνετε. Το σαλόνι είναι ένας χώρος ηρεμίας και χαλάρωσης που δεν χρειάζεται πολλές αντιθέσεις γι’αυτό διακοσμήστε με χρώμα αλλά με μέτρο.

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Αόρατα Παράθυρα με 3 Μόνο Κινήσεις!

Μπορεί να σας έχουμε δώσει αρκετές λύσεις για το πώς να καθαρίζετε τα τζάμια σας αλλά τώρα είναι η ώρα να μάθετε τον σωστό τρόπο για να καθαρίζετε τα παράθυρά σας. Ξεκινήστε την καθαριότητα από τις γύρω επιφάνειες Πριν φτάσετε στο τζάμι ελέγξτε για τυχόν έντομα και ιστούς αράχνης και καθαρίστε τα προσεκτικά. Μπορείτε να τυλίξετε μια λεπτή πετσέτα γύρω από ένα κατσαβίδι για να φτάσετε και τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες. Καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα Στη συνέχεια πάρτε την και περάστε όλο το παράθυρο προσεκτικά για να απομακρυνθούν σκόνες και χώματα. Αυτή η ολική καθαριότητα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε φορά που καθαρίζετε τα τζάμια σας, αλλά μπορείτε να την κάνετε μια φορά τον χρόνο. Επιλέξτε μια συννεφιασμένη μέρα για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας Προχωρήστε στο τζάμι Για να καθαρίσετε καλά το τζάμι σας ρίξτε σπρέι καθαρισμού και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Καθαρίστε με οριζόντιες κινήσεις. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο εξωτερικό..