Επικαιρότητα

Συμμετοχή έως 95% στο κλείσιμο της εστίασης – Επιχειρηματίες: «Πάρτε μέτρα γιατί χανόμαστε»

Με μία απόλυτα επιτυχημένη, όπως λένε παράγοντες της αγοράς, κινητοποίηση, η εστίαση σήμερα έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται μέχρι στιγμής έχουν στραγγαλίσει τους επιχειρηματίες και θα πρέπει να γίνουν γρήγορα σημαντικές τομές αλλά και να νομοθετηθούν άμεσα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβίωση του κλάδου.

Όπως λέει στο CNN Greece ο κύριος Γιάννης Δαβερώνης πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, «ο κλάδος προσπαθεί να βρει τρόπους για να παραμείνουν οι επιχειρήσεις ανοιχτές. Όλοι οι συνάδελφοι από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη συμμετέχουν σε αυτό το πανελλαδικό κλείσιμο για να παραμείνουν οι επιχειρήσεις ανοιχτές και να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Σχεδόν το 90% των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα συμμετείχε σε αυτή την κινητοποίηση και είναι πλέον ολοφάνερο ότι όλος ο κλάδος έχει καταλάβει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα».

Όπως λέει ο κύριος Δαβερώνης, «βεβαίως και η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι σημαντική αλλά μαζί με τα μέτρα τα οποία αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται στην εστίαση θα πρέπει να υπάρχουν και μέτρα τα οποία έχει μελετήσει ο κλάδος, έχουν τεθεί στο τραπέζι και που περιλαμβάνουν μείωση των ενοικίων, από τη στιγμή που ο κλάδος δουλεύει με μικρότερο πελατολόγιο, απαλλαγή δημοτικών τελών, εφαρμογή του μέτρου των αναστολών και άλλα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock