Υγεία & Διατροφή

Τι είναι το κίμτσι που ακούτε στο Masterchef και ποια τα οφέλη για την υγεία

Το κίμτσι, το κορεάτικο τουρσί, παράγεται συνήθως από κινέζικο λάχανο και ραπανάκια, στα οποία προστίθενται μυρωδικά και προαιρετικά καυτερές πιπεριές. Είναι μια ανατολική ασιατική σάλτσα που παραδοσιακά χρησιμοποιείται στην κουζίνα της Κορέας και είναι αναπόστασπο μέρος της διατροφής στις περιοχές αυτές.

Το κίμτσι έχει ευρέως χρησιμοποιηθεί στη Κορέα εδώ και αιώνες και σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της κορεατικής κουζίνας. Η γεύση του είναι δυνατή και πικάντικη, με ποικίλες αποχρώσεις ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του.

Συνήθως σερβίρεται σε μικρά μπολάκια ως dip για κρέας, ψάρι, λαχανικά και διάφορα άλλα φαγητά. Επιπλέον, χρησιμοποιείται επίσης σε πολλά πιάτα της κορεατικής κουζίνας ως μαρινάδα ή συνοδευτική σάλτσα.

Οι παραδοσιακές συνταγές για το κίμτσι ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή και τα διαθέσιμα υλικά. Για παράδειγμα, το πιο δημοφιλές κίμτσι στην Κορέα είναι το κίμτσι του Πουγκόνγκ, που παρασκευάζεται από κόκκινη πιπεριά, σκόρδο και φαγόπυρο. Άλλες δημοφιλείς παραλλαγές περιλαμβάνουν κίμτσι με παντζάρια, κίμτσι με κολοκύθα, κίμτσι με αγκινάρες, και κίμτσι με καρότα.

Τα λαχανικά συνήθως μουλιάζουν πρώτα σε αλατόνερο και ξεβγάζονται. Στη συνέχεια προστίθενται τα μυρωδικά. Τέλος, το μίγμα αφήνεται να ζυμωθεί σε κλειστά δοχεία.

Εκτός από την κορεατική κουζίνα, το κίμτσι έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και στη διεθνή κουζίνα. Πολλοί σεφ και λάτρεις της κουζίνας χρησιμοποιούν το κίμτσι για να προσθέσουν γεύση και πικάντικο αρωμα σε διάφορα πιάτα, όπως κρέας, ψάρια και λαχανικά. Επιπλέον, το κίμτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό για την παρασκευή διαφόρων σάλτσων και μαριναδών.

Το κίμτσι μπορεί να έχει αρκετά οφέλη για την υγεία, καθώς περιέχει ορισμένα θρεπτικά συστατικά και συστατικά που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το κίμτσι περιέχει βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη C, βιταμίνη K, βιταμίνη B6, φώσφορο, μαγνήσιο και κάλιο. Η βιταμίνη C, για παράδειγμα, βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η βιταμίνη K συμβάλλει στη διατήρηση υγιεινών οστών και στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

Επιπλέον, το κίμτσι περιέχει καψαϊκίνη, ένα συστατικό που δίνει στη σάλτσα την πικάντικη γεύση της και έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Έρευνες έχουν δείξει ότι η καψαϊκίνη μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία, να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου.

Σε πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε ότι το κίμτσι βελτίωνε τα επίπεδα χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα. Μείωνε επίσης τα επίπεδα λίπους στο σώμα, βελτίωνε την υγεία του παχέος εντέρου και δρούσε κατά της παχυσαρκίας.

Επίσης, δύμφωνα με τις μελέτες, το κίμτσι φάνηκε να καταπραΰνει τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου.

To άρθρο Τι είναι το κίμτσι που ακούτε στο Masterchef και ποια τα οφέλη για την υγεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock