ΕνημέρωσηΠολιτική

Μπακογιάννη για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Πρώτη φορά είδα τον κ. Κουτσούμπα… αμήχανο»

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Για κάποιους από μας, που είναι τριάντα χρόνια στη Βουλή αυτή, και έχουν ζήσει την εξέλιξη της κοινωνίας όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, είναι ιστορική μέρα, διότι σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία, η Βουλή αυτή εμβαθύνει τη Δημοκρατία μας. Δίνει ίσα δικαιώματα σε ανθρώπους που μέχρι τώρα τα στερούνταν. Δίνει προστασία σε παιδιά τα οποία μέχρι τώρα ήταν αόρατα, για το ελληνικό κράτος», ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Είναι κεκτημένο για τη Βουλή των Ελλήνων»

«Είναι τεράστιο κεκτημένο ότι σε αυτό το νομοσχέδιο, τα μεγάλα κόμματα συμφωνούν για την υπερψήφισή του. Είναι κεκτημένο για τη Βουλή των Ελλήνων. Και δεν χρειάζονται οι περιττές μικρότητες, “όχι, ήταν δική μας η άποψη”, “όχι, ήταν δική σας η άποψη”, “όχι, εμείς το είπαμε πρώτοι”, “όχι, εμείς το είπαμε δεύτεροι”. Όλα αυτά είναι περιττά. Η ουσία μετράει και στην ουσία συμφωνούμε. Συμφωνήσαμε να δώσουμε αυτά τα δικαιώματα τα οποία τα αργήσαμε, αλλά σήμερα τα δίνουμε», είπε η βουλευτής της ΝΔ και σχολίασε και τη στάση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο, λέγοντας:

«Πρώτη φορά είδα τον κ. Κουτσούμπα τραγικά αμήχανο»

«Ποτέ δεν σας είδα τόσο αμήχανους, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΚΚΕ. Δηλαδή, πρώτη φορά είδα τον κ. Κουτσούμπα τραγικά αμήχανο και τον είδα αμήχανο, γιατί είναι δύσκολη η θέση σας. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι κομμουνιστικό κόμμα, και να έρχεσαι στη συνέχεια της καταψήφισης του Συμφώνου Συμβίωσης, να καταψηφίζεις και τον γάμο σήμερα, αλλά να θέλεις να πείσεις το πανελλήνιο ότι τελικά το κάνεις αυτό και είσαι και οπαδός των ομόφυλων ζευγαριών. Δύσκολος ο ρόλος…».

«Προς τιμήν του αρχηγού της ΝΔ ότι δεν επέβαλε κομματική πειθαρχία»

«Είμαι ευτυχής για το κόμμα μου. Τη Νέα Δημοκρατία. Διότι αυτό το νομοσχέδιο, θα το παραδεχθείτε κι εσείς, έστω και με πόνο, το φέρνει η μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Είναι εύκολο για τη Νέα Δημοκρατία; Όχι. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι δύσκολο, γιατί εμείς, ναι, είμαστε ένα κεντροδεξιό κόμμα και ναι, έχουμε ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα, και δεν είναι ντροπή ότι δεν είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα. Και είναι προς τιμήν του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν επέβαλε κομματική πειθαρχία. Διότι εάν είχε επιβάλλει κομματική πειθαρχία, οι βουλευτές θα κρυβόντουσαν πίσω από την κομματική πειθαρχία. Σήμερα ο καθένας έχει την ευθύνη της ψήφου του και επειδή κάποιοι από εμάς, εδώ και πολλά χρόνια παλεύουμε γι΄ αυτό το αυτονόητο δικαίωμα, σας λέω ότι και αυτό δεν είναι καθόλου δεδομένο. Και εμένα δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση εάν κάποιοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίσουν, εάν κάποιοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσουν. Και ούτε θα σας ψέξω ποτέ γι’ αυτό. Γιατί αυτό το νομοσχέδιο, πράγματι, περνάει έτσι στην κοινωνία. Από εκεί και πέρα όμως, η μεγάλη πλειοψηφία, σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, αποδέχεται αυτή τη νέα πραγματικότητα».

«Εγώ είμαι μια από τις τέσσερις, μια από τις 27 και μια σήμερα από την πλειοψηφία. Δεν είναι τεράστια υπόθεση αυτό; Θα πρέπει να πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή εμείς οι 27 κάποτε στηρίξαμε το Σύμφωνο Συμβίωσης, όταν ο Καμμένος δεν το ήθελε; Καλά κάναμε. Διότι δώσαμε μάχη γι’ αυτό, το πιστεύουμε. Και αυτό το οποίο πιστεύουμε καθυστέρησε αλλά ήρθε και σήμερα είναι εδώ», είπε η βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Πιο παραδοσιακή από μένα…πεθαίνεις»

«Για εμένα είναι διπλά σημαντικό. Με ξέρετε. Πιο παραδοσιακή από μένα, πεθαίνεις. Παιδιά, εγγόνια, ονειρεύομαι να δω τις εγγονές μου νύφες. Όλα αυτά. Παρά ταύτα, όλη μου τη ζωή είχα φίλους στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και αν του Κυριάκου η γενιά έζησε το ’80, η δικιά μου η γενιά έζησε εποχές μαύρες. Έζησε εποχές που φίλοι μας χρειαζόντουσαν τη δική μας προστασία για να βγουν έξω. Έζησα εποχές που στιγματιζόσουν στην Κρήτη αν ήσουν διαφορετικός. Αυτό που κάνουμε λοιπόν σήμερα από τη Βουλή, δεν είναι μόνο η προστασία των παιδιών. Είναι και ένα μήνυμα προς όλους, ότι αν υποφέρει η κοινωνία, υποφέρει από ρατσιστικές αντιλήψεις, από ομοφοβία, από κακία. Περισσεύει και περίσσεψε και στη Βουλή ο ρατσιστικός λόγος σήμερα. Κανονικά θα έπρεπε να κινηθούν οι διαδικασίες του νόμου, τον οποίο έχουμε ψηφίσει, για τον ρατσιστικό λόγο».

«Αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη από αγάπη»

Αναφερόμενη σε όσα αλλάζει το νομοσχέδιο στην καθημερινότητα των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών, η Ντόρα Μπακογιάννη, είπε:

«Σήμερα τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών υπάρχουν. Αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη από ένα πράγμα: από αγάπη. Δεν έχει σημασία ποιος τους τη δίνει. Αν είναι άσπρος, μαύρος, κόκκινος ή κίτρινος. Δεν έχει σημασία αν είσαι μορφωμένος ή αμόρφωτος, δεν έχει σημασία αν είσαι πλούσιος ή φτωχός. Τα παιδιά χρειάζονται συναισθηματική σταθερότητα. Αυτό το δικαίωμα η ελληνική Πολιτεία τους το στερούσε. Επέτρεπε στον έναν να υιοθετήσει και δεν επέτρεπε στους δύο. Δεν επέτρεπε δηλαδή να πάρουν διπλή στήριξη, διπλή ασφάλεια».

«Η ατμομηχανή για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας ξεκίνησε»

Η βουλευτής της ΝΔ απευθύνθηκε τέλος, σε όλους τους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν το νομοσχέδιο και τους συναδέλφους της μαζί στη ΝΔ.

«Σήμερα είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής για τη Δημοκρατία στο κόμμα μου, που είδαμε και πάθαμε να την αποκτήσουμε παρεμπιπτόντως. Ευτυχής γιατί οι συνάδελφοι από όλα τα κόμματα ψηφίζουν. Δυστυχής για τον ρατσιστικό λόγο που ακούστηκε. Αλλά είμαι σίγουρη ότι η ατμομηχανή για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας ξεκίνησε σήμερα, η οποία πράγματι νομοθετεί για λίγους, πεντακόσιους, εξακόσιους, όσοι είναι, αλλά η ποιότητα της Δημοκρατίας κρίνεται από την υπεράσπιση των μειονοτήτων, δεν κρίνεται μόνο από την εμπέδωση των πλειοψηφικών αξιών. Κρίνεται για το αν είσαι εδώ και είσαι αποφασισμένος να διορθώσεις την αδικία, έστω και για τον έναν. Είμαι περήφανη για όλους εσάς που θα ψηφίσετε και περήφανη και γι΄ αυτούς που δεν θα ψηφίσουν αλλά σε δέκα χρόνια θα λένε “καλά κάνατε!”», είπε η βουλευτής της ΝΔ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock