Υγεία & Διατροφή

Πάνω από 700.000 εγγραφές στον προσωπικό γιατρό μέσω φαρμακείων – 3,5 εκατομμύρια συνολικά σε όλη την Ελλάδα

Περισσότεροι από 700.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στον νέο θεσμό του προσωπικού γιατρού μέσω των φαρμακείων από τις 5:00 το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου. Οι φαρμακοποιοί ανταποκρίθηκαν στην άμεση ανάγκη των πολιτών για την εγγραφή στον νέο θεσμό.

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΦΣ), πάνω από 700.000 πολίτες εγγράφηκαν στον προσωπικό τους γιατρό, επισκεπτόμενοι κάποιο φαρμακείο σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, οι πολίτες σε πανελλαδική κλίμακα οι οποίοι εντάχθηκαν στο σύστημα ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια.

«Τα φαρμακεία με ξεκάθαρη βούληση να ανταποκριθούν με αμεσότητα και ασφάλεια σε ανάγκες και στοχεύσεις της πολιτείας και του ΕΟΔΥ, συνέβαλαν καθοριστικά στη διαχείριση της πανδημίας και διαχειρίζονται ήδη επιτυχώς μία σειρά από ηλεκτρονικές εφαρμογές που υπηρετούν τη μετάβαση στη ψηφιακή διαχείριση και αξιοποίηση των δεδομένων υγείας, καθόσον ο φαρμακοποιός από τον πάγκο του μετέχει ενεργά», αναφέρουν οι φαρμακοποιοί και απαριθμούν τις περιπτώσεις στις οποίες κλήθηκαν από την Πολιτεία να προσφέρουν έργο και ανταποκρίθηκαν.

* Στην πλατφόρμα καταχώρησης του ραντεβού εμβολιασμού για την COVID-19,
στην καταχώρηση στο εθνικό μητρώο ασθενών covid-19 του αποτελέσματος της διενεργούμενης στο φαρμακείο εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τον κορονοϊό,

* στην καταχώρηση στο εθνικό μητρώο εμβολιασμού του διενεργούμενου στο φαρμακείο αντιγριπικού εμβολιασμού,

* ενώ είχε ήδη χειριστεί επιτυχώς την πλατφόρμα διάθεσης των self-test στους δικαιούχους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η Πολιτεία οφείλει πλέον στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην Υγεία μετά την πανδημία, να επιλύσει θεσμικά προβλήματα του κλάδου, να θεσμοθετήσει δράσεις και υπηρεσίες που ήδη παρέχονται, προς όφελος των πολιτών και του συστήματος υγείας», τονίζουν οι φαρμακοποιοί.

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

To άρθρο Πάνω από 700.000 εγγραφές στον προσωπικό γιατρό μέσω φαρμακείων – 3,5 εκατομμύρια συνολικά σε όλη την Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock