888 Συνάντηση Δραγασάκη με τον νέο Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα | Kontasas
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνάντηση Δραγασάκη με τον νέο Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα

Συνάντηση Δραγασάκη με τον νέο Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα

Στις δυνατότητες ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων στα θέματα μεταφορών και τουρισμού, με έμφαση στον τουρισμό κρουαζιέρας επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχαν σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν. Από την ελληνική πλευρά στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ηλίας Ξανθάκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις διμερείς οικονομικές, εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ενίσχυσής τους, ειδικά στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού, με έμφαση στον τουρισμό κρουαζιέρας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε τέσσερα κοινά σχέδια που βρίσκονται σε στάδιο δρομολόγησης ή υλοποίησης και θα ενδυναμώσουν τόσο τη διμερή συνεργασία, όσο και θα αναβαθμίσουν το μεταφορικό, εμπορικό και διαμετακομιστικό ρόλο της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα, πρόκειται για:

  • την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Λαυρίου
  • την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης
  • το σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης
  • την κατασκευή γέφυρας στη μεθοριακή διάβαση Κήπων/Υψάλων.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής της Τουρκίας στη ΔΕΘ το 2021, ως Τιμώμενης Χώρας.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Ηλιόπουλος: Να παραμείνει ζωντανή πόλη η Αθήνα για να είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός

«Για να συνεχίσει η Αθήνα να είναι ένας καλός τουριστικός προορισμός, πρέπει να παραμείνει μια …