888 Συνάντηση Κατρούγκαλου-Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες | Kontasas
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνάντηση Κατρούγκαλου-Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Κατρούγκαλου-Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη θα συναντηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Eξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσει τον Έλληνα υπουργό για το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον και τις σημαντικές επαφές που είχε το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου με την ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Θα συζητηθεί επίσης και ο περαιτέρω συντονισμός με τις ΗΠΑ για θέματα της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου και ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση αυτή, όπως επισημαίνεται επίσης, εντάσσεται στον διαρκή συντονισμό μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου. Έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω των εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα, στο πλαίσιο του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει την ΑΟΖ της, τις προσπάθειες για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και ενόψει των επικείμενων τριμερών με το Ισραήλ, σε επίπεδο κορυφής, αλλά και με την Ιορδανία, που θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υπουργών.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Κικίλιας: Στην κυβέρνηση θυμίζουν ΚΥΠατζήδες της δεκαετίας του ‘80 που δίνει ο ένας τον άλλον

«Όλη η χώρα παρακολουθεί εμβρόντητη τον επί τέσσερα χρόνια υπουργό του κ. Τσίπρα, τον κ. …