Κόσμος

Ουκρανία: Βομβαρδισμός εστιατορίου στην πόλη Κραματόρσκ – Αναφορές για θύματα

Στόχος πυραυλικής επίθεσης έγινε σήμερα ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου εκφράζονται φόβοι για πολλά θύματα.

«Δύο πύραυλοι έπληξαν το Κραματόρσκ» και ειδικότερα ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, «όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άμαχοι», είπε στην ουκρανική τηλεόραση ο περιφερειάρχης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο, κάνοντας λόγο για αδιευκρίνιστο – επί του παρόντος – αριθμό τραυματιών ή/και νεκρών.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που βρίσκεται στον τόπο της επίθεσης, αφηγήθηκε πως έξω από το εστιατόριο «Ria Pizza» είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενώ είχαν σπεύσει ασθενοφόρα, ο δήμαρχος της πόλης, αστυνομικοί και στρατιώτες.

Ο 32χρονος Ρουσλάν, σεφ που κατάφερε να βγει σώος από το κατεστραμμένο εστιατόριο, λέει πως στάθηκε «τυχερός» δείχνοντας προς τον ουρανό, υπογραμμίζοντας πως στο εστιατόριο υπήρχαν πολλοί πελάτες όταν εκδηλώθηκε η επίθεση.

Μια κοπέλα αφηγήθηκε πως ο 23χρονος ετεροθαλής αδερφός της εργαζόταν στην κουζίνα και «δεν τον έχουν ανασύρει από τα συντρίμμια».

Το Κραματόρσκ, που πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής είχε πληθυσμό 150.000 κατοίκων, είναι η μοναδική μεγαλούπολη στην ανατολική Ουκρανία που δεν βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock