Κόσμος

Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν την Τετάρτη: «Ανατολίτικο παζάρι» με S-400 και Συρία

Στο Σότσι στρέφεται η προσοχή αύριο, Τετάρτη, όπου πρόκειται να συναντηθούν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ατζέντα των συνομιλιών των δύο ηγετών θα είναι πλούσια, από τις διμερείς σχέσεις έως τη Συρία και άλλες περιφερειακές διενέξεις. Στο επίκεντρο βρίσκεται η πρόθεση της Τουρκίας να προμηθευτεί και δεύτερη συστοιχία S-400, με το Κρεμλίνο να «δείχνει» καθυστερήσεις, δηλώνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία υπογραφή αύριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, επί τάπητος θα τεθούν η εμπορική και οικονομική συνεργασία των δύο χώρων, και η κατάσταση στην Συρία, την Λιβύη, το Αφγανιστάν και την Υπερκαυκασία.

Η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν γίνεται σε μια περίοδο όπου στη βόρεια Συρία υπάρχει μια ανάφλεξη, με τη Ρωσία να έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές γύρω από το Ιντλίμπ την τελευταία εβδομάδα. Το Σάββατο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι «ρωσικά μαχητικά εξαπέλυσαν τρεις επιδρομές εναντίον θέσεων φιλοτουρκικών οργανώσεων ανταρτών στην περιοχή Μπασοφάν, νοτιοδυτικά της πόλης Αφρίν» στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock