Συνάντηση Τασούλα με τον Λίβυο ομόλογο του: Άκυρο και παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο


«Άκυρο και παράνομο» χαρακτήρισε για άλλη μια φορά το τουρκολιβυκό μνημόνιο ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, υπογραμμίζοντας ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Στη συνάντηση που είχε, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενάμισι έτους με τον Λίβυο ομόλογο του Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, ο κ. Τασούλας εξέφρασε δε, την ευχή η χώρα ναοδηγηθεί στις εκλογές του Δεκεμβρίου ανεμπόδιστα και να μείνουν πίσω οι εμφύλιες διαμάχες.

Για «πλήρως άκυρη συμφωνία» έκανε λόγο και ο Λίβυος πρόεδρος, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει τίποτα για τη νομοθετική εξουσία της χώρας του. Επεσήμανε μάλιστα, πως εκείνος που την υπέγραψε δεν είχε καμία αρμοδιότητα για να την υπογράψει. Σε ότι αφορά στην παρουσία ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων στη χώρα του, ο Λίβυος πρόεδρος επεσήμανε ότι «απορρίπτουμε την παρουσία ξένων στρατευμάτων στην πατρίδα μας και θα ζητήσουμε την αποχώρηση τους», ζητώντας να μην γίνονται ξένες παρεμβάσεις και να διεξαχθούν ειρηνικά οι εκλογές, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί στην κατάσταση που ήτανε και πριν.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση