Επικαιρότητα

Προφυλακιστέοι τρεις από τους συλληφθέντες για την αρχαιοκαπηλία στο Ηράκλειο

Προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκαν οι τρεις από τους επτά συνολικά συλληφθέντες για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνιάστηκε την Τρίτη (18/4) από την τοπική ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για έναν 46χρονο ξυλουργό, έναν 56χρονο πρώην λιμενικό και έναν 37χρονο αρτοποιό ο οποίος φιλοξενούσε στο χώρο του τα αρχαία αντικείμενα.

πηγή: cretapost.gr

Αντιθέτως, ελεύθερος αφέθηκε ο 72χρονος συνταξιούχος αρχειοφύλακας, ο οποίος είχε το ρόλο εκτιμητή καθώς και ο 69χρονος Ιταλός, ο 46χρονος κτηνοτρόφος και 27χρονος διερμηνέας. Και οι 7 αντιμετώπισαν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

πηγή: astynomia.gr

Στη διάθεση των ανακριτικών αρχών έθεσαν εαυτούς δύο ακόμα άτομα 43 και 72 ετών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και πρόκειται να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας ομολόγησαν τη συμμετοχή τους αυτήν όχι όμως στο βαθμό που τους αποδίδεται. Ο μόνος που αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή ήταν ο 69χρονος Ιταλός. Έξω από το δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες συγγενείς των συλληφθέντων, οι οποίοι αντέδρασαν στο άκουσμα της προφυλάκισης των τριών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock