888 Συνολική ανανέωση Τι εξοπλισμό έλαβε ο Ρωσικός στρατός το 2017 | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Συνολική ανανέωση Τι εξοπλισμό έλαβε ο Ρωσικός στρατός το 2017

Συνολική ανανέωση Τι εξοπλισμό έλαβε ο Ρωσικός στρατός το 2017

© RIA Novosti / Andrey Stanavov SU-30CM. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 27 Νοεμβρίου – RIA Novosti, Andrei Stanavov. Πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα , πλοία, άρματα και συστήματα αεράμυνας – το συγκρότημα εσωτερικής αμυντικής βιομηχανίας από τις αρχές του 2017 εκσυγχρονίστηκε και κατασκευάστηκαν περίπου 3.5 χιλιάδες μονάδες εξοπλισμού για το στρατό και το ναυτικό.

Ως μέρος του State Defense Order SDO Άμυνας εντάθηκαν μονάδες και σχηματισμοί σε όλη τη Ρωσία με πλέον ποικιλόμορφα συγκροτήματα και συστήματα – από το νεότερο Su-35 της γενιάς 4++ και κατέληξαν με τα άρματα T-72B3 που προωθούνται με «αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων». Μεγάλες αποστολές παραδόσεων αναμένονται τον Δεκέμβριο. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με ορισμένες από τις τεχνικές που ενισχύουν τον ρωσικό στρατό το 2017 περιλαμβάνονται στο υλικό της RIA Novosti.

Η κλίμακα επανεξοπλισμού είναι εντυπωσιακή – 16 πολεμικά πλοία, 190 σύγχρονα αεροσκάφη και ελικόπτερα, 800 τανκς και θωρακισμένα πολεμικά οχήματα, 170 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και συγκροτήματα και 1950 οχήματα πολλαπλών χρήσεων. Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας σειράς συναντήσεων με την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και των επιχειρήσεων αμυντικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος του έτους, το μερίδιο των σύγχρονων όπλων και εξοπλισμού θα φτάσει σχεδόν το 60%.

Με φτερά και χωρίς
Οι αεροπορικές και διαστημικές δυνάμεις του Υπουργείου Άμυνας έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή το 2017. Η αγαπημένη VKS – το μαχητικό πολλαπλών ρόλων Su-35S 4++ γενιάς συνεχίζει να εισέρχεται στις μονάδες μάχης με παρτίδες πολλών μηχανημάτων. Τα αεροπλάνα πετούν προς τα αεροδρόμια της βάσης από το εργοστάσιο στο Komsomolsk-on-Amur. Σήμερα ‘το τριάντα πέντε ‘ παραμένει ο πιο τέλειο μαχητικό της Ρωσίας σε οπλισμό.

Συνολική ανανέωση Τι εξοπλισμό έλαβε ο Ρωσικός στρατός το 2017 - Εικόνα1

© RIA Novosti / Andrey Stanavov Το μαχητικό Su-35S κατά τη διάρκεια της πτήσης και τακτικές ασκήσεις του μαχητικού αεροσκάφους στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Tsentralnaya Uglovaya στην περιοχή Primorye

Ακόμη και από την οικογένεια των ‘ξηρών’ της VKS τοποθετείται τώρα το Irkutsk ‘Sparky’ στο Su-30CM και στο επιθετικό Su-34 για το κλείδωμα στις εργασίες ‘επί τόπου ‘ .
Και τα δύο αεροσκάφη είναι τα ‘αστέρια’ της εκστρατείας της Συρίας, κατά την οποία έφεραν εκατοντάδες τόνους χυτοσίδηρου και TNT πάνω στα κεφάλια ριζοσπαστών ισλαμιστών. Επιπλέον, με τα ’30 είναι πλέον εξοπλισμένη και η ναυτική αεροπορία.

Οι παραδόσεις του su-34 στο πλαίσιο της κρατικής αμυντικής διαταγής θα συνεχιστεί μέχρι το 2020. Αυτά τα μηχανήματα διακρίνονται από την ασυνήθιστη διάταξη των θέσεων εργασίας του πληρώματος (πιλότοι, καθισμένοι ώμο με ώμο) και από ενισχυμένο σχέδιο πτέρυγας. Το αεροπλάνο ανυψώνει οκτώ τόνους βόμβες και πυραύλους επιταχύνει σε σχεδόν δύο χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να λειτουργήσει μέχρι και τέσσερα χιλιάδες χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

Το 2017, στο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορικής Άμυνας, μετά τον εκσυγχρονισμό, επέστρεψαν αρκετές αρκετές αεροπορικές περιπολίες, με αεροσκάφη υψηλής ταχύτητας MiG-31BM. Στο εργοστάσιο κοντά στο Τβερ αντικατέστησαν το σύστημα ελέγχου αεροηλεκτρονικών και όπλων
Οι μηχανικοί ισχυρίζονται ότι το “Beamte” τρεις φορές ξεπερνούν τα συμβατικά «τριάντα πρώτα» στις ικανότητες μάχης. Ο κύριος σκοπός τους είναι να καταπολεμήσουν τα αεροπλάνα κατασκοπείας υψηλού υψομέτρου, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-52 και Β-1, για να πιάσουν τους παραβάτες των κρατικών συνόρων. Ένας αναχαιτιστής ταυτόχρονα συνοδεύει έως και 10 στόχους στον αέρα.
Συνολική ανανέωση Τι εξοπλισμό έλαβε ο Ρωσικός στρατός το 2017 - Εικόνα2 © RIA Novosti / Andrey Stanavov Mi-28N

Σύντομα, αναμένεται η παράδοση του ελικοπτέρου επιθέσεων Mi-28N ‘Night Hunter’ στα στρατεύματα. Αυτά τα ελικόπτερα είναι ‘βασιλιάδες’ μικρών υψωμάτων, ικανά να κρύβονται από τις εγκαταστάσεις ανίχνευσης του εχθρού στις πτυχές του εδάφους και να «γλιστρούν» για να επιφέρουν ισχυρά ακριβή χτυπήματα στους στόχους εδάφους. Το μηχάνημα εκτιμάται από τους πιλότους για βελτιωμένη θωράκιση, άριστη ορατότητα από την καμπίνα και προσεγμένη εργονομία των θέσεων εργασίας.
Οκτώ ελικόπτερα Ka-52 ‘Alligator’ για όλες τις καιρικές συνθήκες επιθετικής προσπέλασης είναι έτοιμα να μεταφερθούν στα χέρια φροντίδας των πιλότων της πρώτης γραμμής.

Αυτά τα μοναδικά πολεμικά οχήματα με δύο ρότορες στα δόντια, τις δεξαμενές τους, τα ελαφριά θωρακισμένα οχήματα, το πυροβολικό, είναι η ζωντανή δύναμη κατά των ελικοπτέρων του εχθρού. Χάρη στον προηγμένο ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό και την υψηλή ευελιξία, τα ‘πενήντα δύο’ είναι άριστα για την αναγνώριση και τον έλεγχο των άλλων ελικοπτέρων. Η θαλάσσια έκδοση του Alligator – το ελικόπτερο Ka-52K Katran – είναι τώρα προετοιμασμένο για δοκιμές. Το άλλο ναυτικό ‘Kamovets ‘ – όπου τα περιστρεφόμενα αντικείμενα του «Ka-29» το 2017 υποβλήθηκαν σε γενική επισκευή και ενισχύθηκαν, Αυτά τα έχει η ναυτική αεροπορία του στόλου της Βαλτικής Η ζώνη ευθύνης τους είναι η προσγείωση και η κάλυψη των δυνάμεων επίθεσης της θάλασσας, η υποστήριξη των πυρομαχικών για τη ναυτική και η μεταφορά φορτίου.

Συνολική ανανέωση Τι εξοπλισμό έλαβε ο Ρωσικός στρατός το 2017 - Εικόνα3 © RIA Novosti / Βιτάλι Ankov Το ελικόπτερο Ka-52 ‘Alligator’ κατά τη διάρκεια ασκήσεων

Το 2017, η αμυντική βιομηχανία μεταβίβασε στο Υπουργείο Άμυνας πολλά στρατιωτικά ελικόπτερα μεταφοράς Mi-8AMTSh «Terminator» και έρευνας και διάσωσης Mi-8MTV-5-1. Το δεύτερο ‘βασικά’ είναι εξοπλισμένο με ειδικό εξοπλισμό φωτισμού και γυαλιά νυχτερινής όρασης. Οι πιλότοι του Khabarovsk πήραν φέτος το εκσυγχρονισμένο Mi-26 – το μεγαλύτερο ελικόπτερο παραγωγής στον κόσμο. Ένα τεράστιο όχημα παραδίδει το στρατό και το φορτίο στο νησί Wrangel και στο Cape Schmidt. Οι πιλότοι της ναυτικής αεροπορίας του στόλου του Ειρηνικού (στόλος του Ειρηνικού) κατέχουν το νεότερο αρκτικότερο ελικόπτερο μεταφοράς Mi-8AMTSh-VA, προσαρμοσμένο στις σκληρές συνθήκες του Βορρά. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ανανέωσης -2017, το Υπουργείο Άμυνας διέταξε δύο πιλοτικά ελικόπτερα πολλαπλών χρήσεων Mi-38 από την εταιρεία χαρτοφυλακίου «Ρωσικά Ελικόπτερα», τα οποία θα φτάσουν στο VKS μέχρι τα τέλη του 2019.

Συνολική ανανέωση Τι εξοπλισμό έλαβε ο Ρωσικός στρατός το 2017 - Εικόνα4 © RIA Novosti / Andrey Stanavov SU-34

Κορβέτες και φρεγάτες
Το ναυτικό θέμα δεν έμεινε στην άκρη Ένα από τα σχετικά μεγάλα πολεμικά πλοία, τα οποία μεταφέρθηκαν στους ναυτικούς το 2017, ήταν το πλοίο του σχεδιασμού «Perfect». Η Corvette εισήχθη στον στόλο του Ειρηνικού τον Ιούλιο. Είναι οπλισμένη με κατευθυνόμενα βλήματα antiship συγκρότημα «Ουρανός», 100-χιλιοστών πυροβόλα , εκτοξευτές τορπιλών, πολυβόλα και εκτοξευτές χειροβομβίδων. Κάθε πύραυλος του συγκροτήματος φέρει 145 χλγρ. υψηλής εκρηκτικής κεφαλής κατακερματισμού τύπου διείσδυσης, που αρκεί για να καταστρέψει οποιοδήποτε είδος πλοίου, μέχρι έναν αντιτορπιλικό σε απόσταση μέχρι 260 χιλιομέτρων.

Συνολική ανανέωση Τι εξοπλισμό έλαβε ο Ρωσικός στρατός το 2017 - Εικόνα5 © RIA Novosti / Βιτάλι Ankov Το Project Corvette 20380 ‘Perfect’ στην περιοχή του Βλαδιβοστόκ

Η νέα κορβέτα είναι αρκετά ευέλικτη – μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τα επιφανειακά πλοία και τα υποβρύχια και επίσης να υποστηρίξει την προσγείωση των αμφίβιων δυνάμεων επίθεσης με πυροβολικό. Για την κάλυψη του αέρα , εγκαταστάθηκε σε αυτό το αντιπυραυλικό σύστημα πυραύλων «Redut». Στην πρύμνη υπάρχει ένα ελικοδρόμιο με ένα υπόστεγο για την τοποθέτηση του ελικοπτέρου Ka-27 στην αντι-υποβρύχια έκδοση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το ‘Perfect’ ο στόλος του Ειρηνικού δεν είχε λάβει νέα πλοία επιφανείας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, με εξαίρεση τρία ελαφρά σκάφη κατά του σαμποτάζ.
Είναι γνωστό ότι πριν από το νέο έτος, η Ρωσική στρατιωτική βιομηχανία σχεδιάζει να παραδώσει τρία ακόμη σοβαρά έργα στο ναυτικό – τη νεότερη φρεγάτα ναύαρχο Makarov, το μεγάλο πλοίο εκφόρτωσης Ιβάν Γκρεν και το μικρό πυραυλοφόρο Vishni Volochek.
Το ‘Makarov’ – είναι το τρίτο πλοίο του έργου 1135.6. Τα δύο πρώτα – «Ναύαρχος Γρηγορόβιτς» και «Ναύαρχος Έσσεν» – παραδόθηκαν και υπηρετούν τακτικά στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Αυτές οι φρεγάτες έχουν εκτόπισμα τεσσάρων χιλιάδων τόνων, ταχύτητα – 30 κόμβους, αυτονομία – 30 ημέρες, πλήρωμα – 200 άτομα.
Ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο επί των πυροβόλων όπλων περιλαμβάνει πυραύλους cruise με εκτεταμένη σειρά ‘Caliber’ και ‘Onyx’, ένα συγκρότημα πυραύλων ‘Shtil’, πυροβολικό, το αντιπυραυλικό συγκρότημα ‘Kortik’ και σωλήνες τορπιλών. Στο πλοίο βασίζεται τα ελικόπτερο Ka-31.
Συνολική ανανέωση Τι εξοπλισμό έλαβε ο Ρωσικός στρατός το 2017 - Εικόνα6 © RIA Novosti / Σεργκέι Mamontov Το μικρό πυραυλοφόρο πλοίο ‘Vyshny Volochyok’ στο εργοστάσιο Zelenodolsk του Gorky στη Δημοκρατία του Ταταρστάν

Ο έκτος εκπρόσωπος της οικογένειας «Buyanov» MRC «Vyshny Volochek» βρίσκεται τώρα στο τελικό στάδιο των δοκιμών στη Μαύρη Θάλασσα. Τα πλοία του Έργου 21631 σχεδιάστηκαν για να προστατεύσουν την οικονομική ζώνη της Ρωσίας. Με σχετικά μικρή εκτόπιση χιλίων τόνων, το Buyans-M είναι βαριά οπλισμένα . Το κύριο πλεονέκτημα τους είναι το σύστημα πυραύλων ‘Caliber’. Επιπλέον, υπάρχει εγκατάσταση πυροβόλων Α-190 100 χιλιοστών και το αντιπυραυλικό σύστημα πυραύλων «Gibka».
Το BDK ‘Ivan Gren’ του έργου 11711 ανήκει σε μια νέα γενιά πλοίων αυτής της κατηγορίας και είναι μοναδικό στο μέτρο που παρέχει τη λεγόμενη μη προσβάσιμη προσγείωση μη επανδρωμένων γηπέδων και εξοπλισμού στις ακάλυπτες ακτές με τη βοήθεια πλωτών οδών.
Επί του πλοίου ελικόπτερο επίθεσης μεταφοράς βασίζεται
Το πλοίο έχει εκτόπισμα πέντε χιλιάδων τόνων και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 300 ναυτικούς, 36 τεθωρακισμένα ή 13 τανκς . Επί του πλοίου ελικόπτερο επίθεσης μεταφοράς βασίζεται Το συγκρότημα των αμυντικών όπλων αντιπροσωπεύεται από δύο εξαμελή πυροβόλα όπλα AK-630M των 30 χιλιοστών.Το δεύτερο BDK αυτού του έργου ‘Peter Morgunov’ ολοκληρώνεται.

Συνολική ανανέωση Τι εξοπλισμό έλαβε ο Ρωσικός στρατός το 2017 - Εικόνα7 © Φωτογραφία: Ναυπηγείο «Yantar» Το μεγάλο πλοίο εκφόρτωσης (BDK) του έργου 11711 ‘Ivan Gren’

Αν μιλήσουμε για «μικρά ψάρια», τότε το 2017, το πολεμικό Ναυτικό συνέχισε να λαμβάνει σκάφη του 21980 «Grachonok» – το κύριο όχημα αντι-σαμποτάζ μονάδες και μάχες κολυμβητών. Το ευαίσθητο υδροακουστικό σύμπλεγμα του σκάφους ανιχνεύει διάφορα αντικείμενα στο βάθος και καθορίζει με ακρίβεια τη θέση τους. Στο τριάνταμετρο Grachonok υπάρχει ένας θάλαμος πίεσης και ένας εξοπλισμός για την εργασία με μια ακατοίκητη συσκευή σε βαθιά νερά. Με μια λέξη – μια πλωτή βάση για δύτες.
Επιπλέον, αυτό το έτος ένα Raptor υψηλής ταχύτητας έφτασε στο Baltiysk – μια περιπολία της παράκτιας ζώνης των θαλασσών, των στενών και των εκβολών ποταμών. Παρά τις μικρές διαστάσεις (μήκος 17 μέτρα, πλάτος τέσσερα), το σκάφος είναι αρκετά ενδιαφέρον. Ο ισχυρός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής τον επιταχύνει σε περίπου 100 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για τον αναχαιτιστή. Στους ‘Raptors’ υπάρχουν χώροι για μια ομάδα αναζήτησης ή αντιτρομοκρατίας, δύτες ή διασώστες.]

Συνολική ανανέωση Τι εξοπλισμό έλαβε ο Ρωσικός στρατός το 2017 - Εικόνα8 © Φωτογραφία: Ναυπηγείο «Vympel» Το πλοίο αντισαμποταζ «Grachonok» για το ρωσικό ναυτικό θα ξεκινήσει με την επιχείρηση Rybinsk ‘Vympel’

Τανκς και οχήματα μάχης πεζικού

Φέτος, η εγχώρια αμυντική βιομηχανία δεν άφησε παραπονεμένους τους ‘ταξιδευτές επί της γης’. Τα αναβαθμισμένα τανκς T-72B3, T-80BVM, οχήματα πεζικού BMP-3 και τεθωρακισμένοι μεταφορείς προσωπικού BTR-82A το 2017 έρχονται στα στρατεύματα σε κλιμάκια.
Τα αξιόπιστα και ελεγμένα «εβδομήντα δυο» μετά την ανακαίνιση στα εργαστήρια της Ural Carriage Building της επιστημονικής εταιρείας παραγωγής «Uralvagonzavod» (UVZ) έλαβαν κυριολεκτικά μια δεύτερη ζωή. Εξοπλίστηκαν με σφαιρική προστασία, η οποία αύξησε σημαντικά την επιβίωση τους σε μάχες, αλλά και ‘ανανέωσε’ το σύστημα ελέγχου πυρκαγιάς με την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού εντοπισμού. Στην πραγματικότητα, από την άποψη των δυνατοτήτων μάχης, αυτά τα τανκς ήρθαν πολύ κοντά να μοιάζουν στο T-90S.

Το όχημα BMP-3 για την καταπολέμηση του πεζικού αντικαθιστά σταδιακά το θρυλικό ‘Δύο’ του στρατού. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, οι πυροβολισμοί του αυξήθηκαν κατά πολλές φορές. Αυτός ο σχεδιασμός επιτεύχθηκε χάρη στην εγκατάσταση ενός καθολικού πυροβόλου 100 χιλιοστών που πυροδοτεί πυρομαχικά με καθοδηγούμενα και μη κατευθυνόμενα πυρά. Υπάρχει επίσης ένα αυτόματο κανόνι 30mm, ένα πολυβόλο PKT 7.62mm και ένα σύστημα εκτόξευσης βομβίδων καπνού.

Το BTR-82A είναι μια πλήρως εκσυγχρονισμένη και τροποποιημένη έκδοση του BTR-80. Στην εσωτερική επιφάνεια του κύτους του BTR-82A έχουν εγκατασταθεί πολλαπλά στρώματα συνθετικού υλικού βαλλιστικής προστασίας. Η ενοποιημένη μονάδα μάχης είναι εξοπλισμένη με ηλεκτροκινητήρες και βραχίονες σταθεροποίησης δύο επιπέδων. Τα κύρια όπλα του τεθωρακισμένου φορέα προσωπικού – 30-χιλιοστά κανόνι, καταπολέμηση του πεζικού καθώς επίσης δύο πολυβόλα.

Συνολική ανανέωση Τι εξοπλισμό έλαβε ο Ρωσικός στρατός το 2017 - Εικόνα9 © RIA Novosti / Ντμίτρι Korobeynikov T-80

‘Κάτω από το χέρι’ της νέας τεχνολογίας φέτος ήρθαν οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές. Σε αερομεταφερόμενες μονάδες με εντολή του υπουργείου άμυνας έστειλαν τρία τάγματα ενός συνόλου οχημάτων μάχης BMD-4M ‘Gardener’ και περισσότερους από 60 τεθωρακισμένους μεταφορείς προσωπικού BTR-MDM ‘Rakushka’. Σε αντίθεση με τις ξένες αναλογίες αυτών των μηχανών μπορεί να πεταχτεί από τα αεροπλάνα με το πλήρωμα μέσα. Επίσης, δεν χρειάζονται ειδική εκπαίδευση για να ξεπεράσουν τα εμπόδια στο νερό.

Οι ειδικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με τεθωρακισμένα οχήματα «Τυφώνας» και «Τίγρης» και οι πυροβολητές πήραν το αυτοπροωθούμενο και ρυμουρκούμενο πυροβολικό «MSTA-C» και «MSTA-Β», σταθμούς εδάφους πυροβολικού αναγνώρισης «Zoo» και «Aistenok». Ορισμένα μέρη εξοπλίστηκαν με συμπλέγματα με τα ‘Αράπικα’ drones ‘Grusha’, ‘Orlan’, ‘Granat’, ‘Leer’ και ‘Outpost’. Πολλές μονάδες αεράμυνας είναι εξοπλισμένες με αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-400 Triumph, αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων Pantsir-S1, σταθμούς ραντάρ Podlet-K1, Opponnik, Sopka-2. Τον Δεκέμβριο, ο ρωσικός στρατός αναμένει μεγάλες παραδόσεις πυραύλων πολλαπλών εκτοξεύσεων Tornado-S, καθώς και παράκτια πυραυλικά συστήματα Bal και Bastion.

Συνολική ανανέωση Τι εξοπλισμό έλαβε ο Ρωσικός στρατός το 2017 - Εικόνα10 © RIA Novosti / Ιγκόρ Zarembo Το BTR-82A κατά τη διάρκεια ασκήσεων στην περιοχή του Καλίνινγκραντ

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Πηγή

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Δείτε επίσης

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ! ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ – ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ – “ΛΟΥΚΕΤΟ” ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΖΑΜΙ – ΑΓΡΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Η ιδέα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *