ΕνημέρωσηΟικονομία

Συντάξεις: Βήμα-βήμα η έκδοση τους από ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές

Αρχίζει η έκδοση συντάξεων από ιδιώτες (δικηγόρους και λογιστές) που έχουν πάρει πιστοποίηση από τον ΕΦΚΑ για να συνδράμουν στη μείωση των εκκρεμοτήτων που αγγίζουν τις 130.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Στη μάχη ρίχνονται από τη Δευτέρα οι πρώτοι 179 πιστοποιημένοι επαγγελματίες ξεκινώντας σε πρώτη φάση από τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλουν ασφαλισμένοι που προέρχονται από ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ. Οι αιτήσεις αυτές αντιστοιχούν στα ¾ του συνόλου των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβάλλονται κάθε μήνα.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», το γεγονός ότι ξεκινούν από τις νέες αιτήσεις σημαίνει ότι παγώνει ένα μεγάλο τμήμα από τις εκκρεμείς υποθέσεις, καθώς το 75% των από εδώ και πέρα υποθέσεων θα περνούν στα χέρια των πιστοποιημένων και δεν θα αθροίζονται με τις υπόλοιπες εκκρεμείς συντάξεις, παρά μόνον στις περιπτώσεις που παρέλθει τρίμηνο χωρίς να έχει εκδοθεί η οριστική σύνταξη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock