ΕνημέρωσηΟικονομία

Συντάξεις: Eως 121 ευρώ κάτω οι νέες προσωπικές διαφορές για 600.000 συνταξιούχους

Λογιστικές αυξήσεις ως και 121 ευρώ με ισόποση μείωση της προσωπικής τους διαφοράς θα δουν στα νέα ενημερωτικά σημειώματα με τον αναλυτικό επανυπολογισμό των συντάξεών τους περίπου 600.000 παλαιοί συνταξιούχοι που αποχώρησαν με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης.

Για τους εν λόγω συνταξιούχους έγινε νέος επανυπολογισμός με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση πάνω από τα 30 έτη. Οι συντάξεις τους αυξήθηκαν όμως λογιστικά, δηλαδή δεν φάνηκε κέρδος στην τσέπη. Αυτό συνέβη γιατί η αύξηση που πήραν δεν ξεπέρασε το ποσό της προσωπικής διαφοράς που τους καταβάλλεται από τον πρώτο επανυπολογισμό που είχαν με τα μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου. Το όφελος είναι ότι μέρος της αύξησης συμψηφίστηκε με την προσωπική διαφορά που έγινε μικρότερη, γεγονός που σημαίνει ότι στον επόμενο γύρο αυξήσεων, από το 2023 και μετά, η προσωπική διαφορά θα μηδενιστεί και οι αυξήσεις από λογιστικές θα γίνουν πραγματικές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Οσοι έχουν μικρό υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς, π.χ. 20, 50 ευρώ, θα δουν πραγματικές αυξήσεις από το 2023, ενώ όσοι έχουν μεγαλύτερο υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς θα το δουν να μηδενίζεται σταδιακά με τις αυξήσεις του 2024 και του 2025. Χωρίς τον επανυπολογισμό συντάξεων που έγινε τώρα, θα έμεναν με τις αρχικές προσωπικές διαφορές, που για να τις μηδενίσουν με αυξήσεις θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι το 2028.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger