Συνταξιούχοι: Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά στο τέλος Μαΐου


Με τις συντάξεις Ιουνίου, οι οποίες θα καταβληθούν από τις 25 έως τις 31 Μαΐου, θα ολοκληρωθεί η καταβολή αυξήσεων και αναδρομικών στους απασχολούμενους συνταξιούχους. Η καταταβολη ξεκίνησε σταδιακά προ διμήνου και σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΦΚΑ υπάρχει μια μικρή πιθανότητα κάποιοι να δουν αυξήσεις και αναδρομικά στο τέλος Ιουνίου.

Επισημαίνεται ότι η μείωση της ποινής στους συνταξιούχους που εργάζονται από 60% σε 30% ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 με τον νόμο Βρούτση, ισχύει από τις συντάξεις Μαρτίου 2020, αλλά εφαρμόζεται τώρα με τεράστια καθυστέρηση.

Από τους 80.000 εργαζόμενους συνταξιούχους, αύξηση εκτιμάται ότι δικαιούνται τώρα περίπου 25.000, επειδή ξεκίνησαν να εργάζονται από τον Μάιο του 2016 και μετά. Για την εργασία συνταξιούχων στο Δημόσιο, ο νόμος Κατρούγκαλου προέβλεπε διακοπή σύνταξης (κύριας και επικουρικής) για όσο διάστημα οι συνταξιούχοι απασχολούνται σε θέσεις του Δημοσίου, ενώ ο νόμος Βρούτση προέβλεψε αναστολή σύνταξης για όσους είναι κάτω των 61 ως τις 28/2/2021 και κάτω των 62 από τον Μάρτιο του 2022 και μετά.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση