888 ΣΥΠΑ: Άλλο η εξ αποστάσεως εργασία κι άλλο η εκ περιτροπής εργασία | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΣΥΠΑ: Άλλο η εξ αποστάσεως εργασία κι άλλο η εκ περιτροπής εργασία

ΣΥΠΑ: Άλλο η εξ αποστάσεως εργασία κι άλλο η εκ περιτροπής εργασία

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή του, για τα ερωτηματικά που προκαλούνται από την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. πρωτ.: 19238/20-3-2020) με θέμα «Πλάνο εργασιών έκτακτης ανάγκης των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Παροχή στοιχείων και Παρακολούθηση στελέχωσης υπηρεσιών κατά την έκτακτη περίοδο αντιμετώπισης της κρίσης λόγω COVID 19» και τον συνημμένο πίνακα, στον οποίο καταχώρησαν τα ζητούμενα στοιχεία οι αρμόδιες Δ/νσεις Ανθρώπινου Δυναμικού ή Διοίκησης των ΟΤΑ και τον οποίο ενημερώνουν καθημερινά.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«…Συγκεκριμένα ενώ είναι γνωστό ότι στις περισσότερες Περιφέρειες έχει εφαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό η εξ αποστάσεως εργασία στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, αυτό δεν αποτυπώνεται στον εν λόγω πίνακα.

  • Σκόπιμα η εξ αποστάσεως εργασία των συναδέλφων δεν αποτυπώνεται σε χωριστή στήλη;
  • Σκόπιμα η εξ αποστάσεως εργασία «μπερδεύεται» με την εκ περιτροπής εργασία και αρκετές υπηρεσίες εντάσσουν τους συναδέλφους σε αυτή την κατηγορία;
  • Σκόπιμα η εκ περιτροπής εργασία «μπερδεύεται» με την εκ περιτροπής αυτοπρόσωπη παρουσία στους χώρους των υπηρεσιών;

Δεν μπορεί εργαζόμενοι των Περιφερειών να εμφανίζονται ως μη παρέχοντες εργασία ή ότι υπηρεσίες μας είναι σε καθεστώς μερικής λειτουργίας ή αναστολής λειτουργίας την ώρα που συγκεκριμένες υπηρεσίες των Περιφερειών λειτουργούν κανονικά, πραγματοποιούν ελέγχους κλπ εργασίες (όπως προβλέπεται), εργαζόμενοι έχουν αυτοπρόσωπη παρουσία στους χώρους των υπηρεσιών κι άλλοι παρέχουν υπηρεσία από μακριά.

Ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής γνωρίζετε καλά ότι αξιοποιείται στην εξ αποστάσεως εργασία εκτός των άλλων και η πληροφοριακή πλατφόρμα ΙΡΙΔΑ και άλλα ηλεκτρονικά εργαλεία και οι υπάλληλοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και ανταποκρίνονται με επάρκεια στα καθήκοντά τους στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των πολιτών, με ηλεκτρονικά μέσα (διαδίκτυο, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα κλπ) δικά τους, που δεν τους έχουν παρασχεθεί από τον φορέα.

Ζητάμε:

  • Να προσαρμοστεί ο πίνακας του ΥΠΕΣ ανάλογα, ώστε να αποτυπώνεται και η εξ αποστάσεως εργασία των εργαζομένων.
  • Να εκδοθεί νέα σχετική εγκύκλιος από το ΥΠΕΣ με τις ανάλογες διευκρινήσεις.
  • Να δοθούν από την Περιφερειακή Αρχή σχετικές οδηγίες τόσο στους Δ/ντές των υπηρεσιών, όσο και στην Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Δεν δεχόμαστε να εμφανίζονται οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ ως μη εργαζόμενοι.

Δεν δεχόμαστε να εντάσσεται η εξ αποστάσεως εργασία σε αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Δεν θα δεχτούμε να αξιοποιηθεί η πανδημία του κορονοϊού και να μετατραπεί σε οδοστρωτήρα αντεργατικών ρυθμίσεων και περικοπές μισθών».

Δείτε επίσης

ΟΑΕΔ -Νέα Κοινωφελής: Η Πρόσκληση, οι 36.500 θέσεις, οι ειδικότητες & τα προσόντα (πίνακες)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Την Δημόσια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *