888 Συρία: Σε λειτουεργεία οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300 | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Συρία: Σε λειτουεργεία οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300

Συρία: Σε λειτουεργεία οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300

Η κατάσταση στην Συρία εξακολουθεί να είναι τεταμένη. Ρωσία και Συρία αναπτύσσουν κοινό μέτωπο ενάντια στους Τζιχαντιστές.

Σε λειτουργία φέρεται να έχει θέσει τους ρωσικούς S-300 η Συρία, σύμφωνα με μια ισραηλινή εταιρία δορυφορικής απεικόνισης που ισχυρίζεται ότι αρκετοί εκτοξευτές S-300 βρίσκονται σε ανυψωμένη θέση, υποδεικνύοντας ότι είναι τώρα έτοιμοι για χρήση.

Η ImageSat International (iSi) δήλωσε ότι τρεις εκτοξευτές S-300 βρίσκονται σε όρθια θέση στην πόλη Masyaf στη δυτική συριακή επαρχία Hama.

Μάλιστα, η εταιρία ανέφερε ότι μόνο ένας από τους εκτοξευτές είχε καμουφλαριστεί.

Μετά από αίτημα της Δαμασκού, η Ρωσία και η Συρία διατηρούν στενή αμυντική συνεργασία στη μάχη κατά των ανταρτών και των τζιχαντιστών εντός της Συρίας.

Η συνεργασία Συρίας και Ρωσίας έχει υπονομεύσει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια του Ισραήλ να αποδυναμώσει τις Συριακές και τις Ιρανικές δυνάμεις στη Συρία.

Μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ότι οι ρωσικοί S-300 δεν ήταν επιχειρησιακά ενεργοί, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά του Ισραήλ σε μια πρόσφατη επίθεση που εξαπέλυσε το Τελ-α-βιβ κατά θέσεων εντός της Συρίας.

Εφόσον αυτή η εξέλιξη επιβεβαιωθεί ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τους υπολογισμούς του Ισραήλ και των Ενόπλων Δυνάμεων τους, καθώς το προηγμένο ρωσκό σύστημα αεράμυνας ενδεχομένως να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην δυνατότητα του Τελ-α-βιβ να επιχειρεί στρατιωτικά κατά των ιρανικών θέσεων εντός της Συρίας.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Ανάγκασαν 22χρονη με αυτισμό να φάει τη στάχτη της νεκρής μητέρας της

Την ενοχή του για την άγρια κακοποίηση μιας νεαρής γυναίκας με αυτισμό, την οποία ανάγκαζαν, …