Συρεγγέλα: Συγκροτείται Επιτροπή για την αναβάθμιση της δημογραφικής πολιτικής


Τη συγκρότηση Επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί με την αναβάθμιση της δημογραφικής πολιτικής, προανήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για το δημογραφικό, η κ. Συρεγγέλα τόνισε ότι η πολιτική για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, για να έχει τα κατάλληλα αποτελέσματα πρέπει να είναι ενιαία, συνεκτική, διαχρονική, αποδεκτή από όλες και από όλους και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως είπε, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα φέρει για διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα, το οποίο συνδέεται άμεσα και με το δημογραφικό, και θα περιλαμβάνει οριζόντιες πολιτικές από όλα τα υπουργεία και τους στρατηγικούς στόχους, όπως έχουν τεθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης, πάνω στα θέματα της βίας, της παρενόχλησης, ενίσχυσης της γυναικείας εργασίας, κατεύθυνσης των γυναικών σε ψηφιακά επαγγέλματα και εναρμόνισης της ιδιωτικής και της επαγγελματικής ζωής.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση