Συρεγγέλα: Χωρίς ισότητα των φύλων δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία


Η ισότητα των φύλων, ήταν το αντικείμενο διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε σήμερα το Greek House Davos, με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα να τονίζει πως η θωράκιση των δικαιωμάτων των γυναικών σήμερα, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.

«Η ισότητα των φύλων αποτέλεσε και αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης. Χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει ούτε πραγματική ανάπτυξη, ούτε πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε πραγματική δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας, η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: «Rights, Representation, Resources: Fostering Gender Equality in the 21st century», έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η διασφάλιση της ισότητας και της προστασίας των γυναικείων δικαιωμάτων αντιμετωπίζει μία σειρά προκλήσεων, η οποία «τέμνει» τόσο τον άξονα της οικογένειας και της κοινωνίας, όσο και τον άξονα της οικονομίας.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση