ΕνημέρωσηΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοσία της αγέλης η μόνη κυβερνητική στρατηγική αφού έχασαν τον έλεγχο

«Έχασαν τον έλεγχο ή εφαρμόζουν στρατηγική; Μάλλον συμβαίνουν και τα δύο», απαντούν στο δικό τους ρητορικό ερώτημα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υποστηρίζοντας πως στην κυβέρνηση πρώτα έχασαν το έλεγχο της πανδημίας ολοκληρωτικά κι έπειτα τους έμεινε να ελπίζουν μόνο σε μία στρατηγική, την ανοσία της αγέλης.

«Τους τελευταίους δύο και περισσότερους μήνες η διαχείριση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ολοένα και περισσότερο θυμίζει τη διαχείριση αρνητών ηγετών, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ κι ο Ζαΐχ Μπολσονάρου στη Βραζιλία. Ανοίγουν τα σχολεία με αδύναμα υγειονομικά πρωτόκολλα και διατηρώντας την ποσόστωση 50%+1. Η ποσόστωση αυτή ήταν ούτως ή άλλως προβληματική, αλλά και μοναδική στην Ευρώπη. Ενδεικτικό είναι πως πριν την Όμικρον ένα στα τέσσερα κρούσματα ήταν σε μαθητές, συγκεκριμένα 100.000 κρούσματα σε τρεις μήνες λειτουργίας σχολείων, ενώ με τη νέα μετάλλαξη τα κρούσματα είναι δεδομένο ότι θα πολλαπλασιαστούν στις ηλικίες 0-17, μεταφέροντας τον ιό σε γονείς και παππούδες μέσα στα σπίτια», επισημαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, διατείνονται πως «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους γονείς των μαθητών που θα κολλήσουν, αφού η κυβέρνηση δεν προβλέπει άδεια ειδικού σκοπού σε αυτές τις περιπτώσεις και, άρα, σε πολλές περιπτώσεις γονείς με παιδιά που ασθενούν θα τα αφήνουν μόνα στα σπίτι και θα πηγαίνουν στην εργασία τους με κίνδυνο την περαιτέρω μετάδοση του ιού».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock