ΕνημέρωσηΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Εντείνει το φλερτ με τη μεσαία τάξη με «όπλο» την ακρίβεια

Από «αρχαιοτάτων χρόνων» οι εκλογές κρίνονται από την τσέπη της μεσαίας τάξης κι αυτό το μάθημα έχουν μάθει πολύ καλά πλέον και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απώλειά της, άλλωστε, στις εκλογές του 2019 λόγω της υπερφορολόγησής της τους στοίχισε την εξουσία. Γι’ αυτό και τώρα στην Κουμουνδούρου, αξιοποιώντας το δύσκολο και λόγω ακρίβειας χειμώνα, δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στην πρόταση νόμου που θα καταθέσουν- ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα- για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ζητώντας παραλλήλως τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα.

Υπενθυμίζουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη ζητήσει μειώσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς και μεγαλύτερη ενεργοποίηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ως προς τις τιμές ρεύματος. Κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, παρατηρεί πως δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα σε σχέση με την εκτόξευση των τιμών και πως δημιουργούνται τέτοιες κοινωνικές συνθήκες που θα δυσκολέψουν πολύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές την άνοιξη, όπως ενδεχομένως θα επιθυμούσε ο πρωθυπουργός.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock