ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά τα έγγραφα για τη συμφωνία με την Palantir Technologies

Οποιοδήποτε έγγραφο που αφορά συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας Palantir Technologies Inc, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν στη Βουλή, 63 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι με την υφιστάμενη νομοθεσία, η ΗΔΙΚΑ έχει οριστεί υπεύθυνη της επεξεργασίας, για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας, για τα ειδικών κατηγοριών δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του «Εθνικού Μητρώου Ασθενών από τον κορονοϊό COVID-19» και είναι υποχρεωμένη να διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, των οποίων τα στοιχεία καταχωρούνται στο Μητρώο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το από 7/12/2020 δημοσίευμα της ιστοσελίδας Business Wire του εξωτερικού, η αμερικάνικη εταιρεία «εξόρυξης δεδομένων» Palantir Technologies ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου την επέκταση της συνεργασίας της με την Ελληνική Κυβέρνηση, έπειτα από την από 3/12/2020 τηλεδιάσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού και τους συνιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ένα ακόμα στέλεχος της εταιρείας. Η σύμβαση, όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση