Επικαιρότητα

Ο ρόλος της CGI Greece για την κλιματική αλλαγή στο επιχειρείν

Το ελληνικό παράρτημα της διεθνούς οργάνωσης ιδρύθηκε κάτω από την ηγεσία του World Economic Forum, που έχει έδρα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο έχει αναπτύξει και το πλαίσιο Αρχών Κλιματικής Διακυβέρνησης. Αποτελεί δίκτυο με 24 εθνικές οργανώσεις και πάνω από 100,000 μέλη ανά τον κόσμο και σήμερα τρία σχεδόν χρόνια μετά την ίδρυση του σε διεθνές επίπεδο έχουν δημιουργηθεί παραρτήματα CGI σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων το CGI Greece είναι το 22ο.

Η αποστολή της οργάνωσης, όπως αναφέρει η Μαρίνα Νιφόρος, ιδρύτρια και πρόεδρος του CGIG, είναι να βοηθήσει στην επιμόρφωση και τη γενικότερη στήριξη των διοικητικών συμβουλίων με εργαλεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και διακυβέρνησης των θεμάτων κλιματικής αλλαγής και της στρατηγικής των εταιρειών για τη διασφάλιση μιας δίκαιης και αποτελεσματικής μετάβασης που επιτυγχάνει τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού. Το CGI Greece ξεκίνησε το πρόγραμμα του με την εναρκτήρια συνεδρίαση με θέμα« Κλίμα και Εταιρική Διακυβέρνηση: Ρίσκα και Στρατηγικές Ανάπτυξης », με την συμμετοχή αντιπροσώπων ΔΣ εταιρειών καίριων τομέων της ελληνικής οικονομίας και σημαντικών φορέων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock