Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Σχέδιο Β: Κινεζικές Επενδύσεις Μπορεί να Βοηθήσουν τη Ρωσία Σύμφωνα με τις Νέες Κυρώσεις των ΗΠΑ

Σχέδιο Β: Κινεζικές Επενδύσεις Μπορεί να Βοηθήσουν τη Ρωσία Σύμφωνα με τις Νέες Κυρώσεις των ΗΠΑ

© AFP 2017/ HOW HWEE YOUNG Οι Ρωσικές και Κινέζικες Εθνικές σημαίες φαίνονται στο τραπέζι του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του Προέδρου της Κίνας Xi Jinping που στέκονται κατά την διάρκεια τελετής της υπογραφής στο Diayutai State Guesthouse στο Πεκίνο, 9 Νοεμβρίου 2014

Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, υπέγραψε στο νόμο μια νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας. Ειδικότερα, ο νόμος προβλέπει κυρώσεις κατά της άμυνας, των υπηρεσιών πληροφοριών, των μεταλλείων, της ναυτιλίας και των σιδηροδρόμων επίσης περιορίζει τις συναλλαγές με τις ρωσικές τράπεζες και τις ενεργειακές εταιρείες.

Κίνδυνοι για το Nord Stream 2

Επιπλέον, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αντιτίθενται στην υλοποίηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, αναφέροντας τις υποτιθέμενες δυσμενείς επιπτώσεις που ασκεί στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εμπειρογνώμονες λένε ότι το νομοσχέδιο ενδέχεται να επηρεάσει πέντε Ρωσικά-Ευρωπαϊκά κοινά έργα, συμπεριλαμβανομένου του Nord Stream, του Turkish Stream, την Κοινοπραξία του Αγωγού της Κασπίας και το LNG (ΥΦΑ) της Βαλτικής .

Ωστόσο, οι κυρώσεις θα έχουν μερική μόνο επίπτωση στην πλειονότητα των έργων.

Σύμφωνα με τον Igor Yushkov, κύριο εμπειρογνώμονα του Εθνικού Ταμείου Ενεργειακής Ασφάλειας, οι νέες κυρώσεις απειλούν άμεσα μόνο δύο έργα, το Nord Stream 2 και το δεύτερο σκέλος της Τουρκικής ροής. Δεδομένου ότι όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός έχει ήδη αγοραστεί και τα έργα χρειάζονται επενδύσεις ανέφερε στο Sputnik.

Ειδικότερα, η Nord Stream 2 κινδυνεύει να αντιμετωπίσει δυσκολίες με τη χρηματοδότηση.;Έχουν παρουσιαστεί συνολικά 9,5 δις ευρώ (11,2 δισεκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή του Nord Stream 2 υπό τραπεζικές εγγυήσεις από τους δυτικούς εταίρους της Gazprom, δήλωσε στο Sputnik ο Ντμίτρι Μάρουνιτς, ο Πρόεδρος του Στρατηγικού Ταμείου για την ενέργεια. Επιπλέον, οι κυρώσεις ενδέχεται επίσης να επηρεάσουν την τεχνολογική πλευρά του έργου, συμπεριλαμβανομένων των έργων τοποθέτησης των σωληνώσεων.

Μόνο λίγες εταιρείες μπορούν να κάνουν υποβρύχια έργα τοποθέτησης σωλήνων και όλες αυτές οι εταιρείες βρίσκονται στη Δύση, πρόσθεσε.

Μπορεί η Ευρώπη να αμφισβητήσει τις φιλοδοξίες των ΗΠΑ;

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρές επικρίσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει δεσμευθεί να λάβει μέτρα για την προάσπιση των συμφερόντων της. Είμαστε έτοιμοι … Πρέπει να υπερασπιστούμε τα οικονομικά μας συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες, και θα το κάνουμε. Δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker στον ραδιοφωνικό σταθμό της NDR.

Ωστόσο, η Μόσχα αναμένει συγκεκριμένα βήματα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, μεταξύ των οποίων είτε η υιοθέτηση ενός νόμου που θα προστατεύει τις Ευρωπαϊκές εταιρείες από τις κυρώσεις των ΗΠΑ είτε η αφαίρεσή τους και η επιβολή αντιφατικών μέτρων, σύμφωνα με τον Gevorg Mirzayan, αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα πολιτικών επιστημών της ρωσικής κυβέρνησης.

Η ικανότητα του Αμερικανικού δικαστικού συστήματος να τιμωρεί τις Ευρωπαϊκές εταιρείες για χάρη των Αμερικανικών συμφερόντων ήταν πάντα ένας πονοκέφαλος για τις Βρυξέλλες. Λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής κρίσης στις ΗΠΑ, η Ευρώπη έχει τώρα μια σπάνια ευκαιρία να δώσει μια σταθερή απάντηση στην Ουάσιγκτον και να βρει μια νέα ισορροπία στις διατλαντικές σχέσεις, δήλωσε ο Ντμίτρι Οφτσερόφ-Μπέλσκι, εμπειρογνώμονας σε διεθνείς σπουδές και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ανώτατης Σχολής Οικονομικών Επιστημών.

Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες αμφισβητούν ότι οι Βρυξέλλες θα προχωρήσουν μέχρι τέλους αμφισβητώντας τις παγκόσμιες φιλοδοξίες της Ουάσινγκτον. Εάν η ΕΕ υιοθετήσει έναν νόμο που αντίκειται στις κυρώσεις των ΗΠΑ, αυτό θα αμφισβητούσε την παγκόσμια εφαρμογή αμερικανικών νόμων, επομένως μια πρόκληση εναντίον του ρόλου της Ουάσινγκτον ως παγκόσμιου πολιτικού ηγέτη Δήλωσε ο Γιούσκκοφ.

Ο Mirzayan σημείωσε [2] ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ενδέχεται να προσπαθήσουν να παρακάμψουν τις κυρώσεις ή να απειλήσουν τις ΗΠΑ με αντίμετρα, αλλά αυτό που θα ήταν πιο ρεαλιστικό θα ήταν αμφισβητήσουν τους περιορισμούς σε διεθνείς οργανισμούς, ιδίως στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).

Το Κινέζικο Ερώτημα

Ορισμένοι Ρώσοι εμπειρογνώμονες προτείνουν ότι η Ρωσία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο προσέγγισης των ανατολικών της εταίρων, πρώτα απ όλα της Κίνας. Όσον αφορά τον ενεργειακό τομέα, οι κινεζικές εταιρείες έχουν πολλές από τις τεχνολογίες που έχουν οι δυτικές εταιρείες επεσήμανε ο Γιούσκοφ. Οι κινεζικές εταιρείες επιθυμούν να επενδύσουν στη Ρωσία. Από την άλλη πλευρά , το Πεκίνο αντιπροσωπεύει σχέσεις συνεργασίας και εταιρικής σχέσης με τη Μόσχα.

Εν τω μεταξύ, πρόσφατα έγιναν αρκετές δημοσιεύσεις στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ζητώντας τη δημιουργία μιας παγκόσμιας αγοράς αντί για βαθύτερη συνεργασία με συγκεκριμένες χώρες και περιφέρειες. Ταυτόχρονα, η Global Times ανέφερε τον Ιούλιο ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ Θα ωθήσουν τη Ρωσία και την Κίνα πιο κοντά, ειδικά στο εμπόριο και τις υποδομές.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ πιστεύουν στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, αλλά το κόστος και τα οφέλη μιας τέτοιας κίνησης είναι διαφορετικά, ειδικά επειδή η Ρωσία παραμένει ο κύριος εξαγωγέας ενέργειας. Οι κυρώσεις θα παρεμπόδιζαν περαιτέρω τις οικονομικές ανταλλαγές μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ, το οποίο μπορεί να αναγκάσει την Ρωσία να κοιτάξει προς την Ανατολή , δήλωσε[3] στην εφημερίδα ο Bai Ming, ερευνητής της Κινεζικής Ακαδημίας Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εμπορίου.

Όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, ο τομέας της ενέργειας φαίνεται πολύ ελπιδοφόρος.

«Η ενέργεια είναι το πρωταρχικό ενδιαφέρον για τους Κινέζους. Η πλειοψηφία των επενδύσεών τους στη Ρωσία είναι στον τομέα της ενέργειας,»είπε στο Sputnik ο Γιούρι Tavrovskiy, εξέχων ειδικός στις Κινεζικές μελέτες.

Την ίδια ώρα, είναι σαφές ότι οι Κινεζικές εταιρείες δεν θέλουν να είναι κάτω κυρώσεις στην αγορά των ΗΠΑ, που τις βλέπουν ως πολύ πιο σημαντική από τη ρωσική αγορά.

References ↑ told
( https://ria.ru/analytics/20170804/1499789121.html ) ↑ noted
( https://ria.ru/analytics/20170804/1499789121.html ) ↑ newspaper
( http://www.globaltimes.cn/content/1057873.shtml )

https://sputniknews.com

tokoutsavaki.blogspot.gr

Πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας και πρόωρης εκσπερμάτωσης ; Υπάρχει λύση … ΕΔΩ

Πηγή

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Δείτε επίσης

ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ παρενόχλησαν στο Αργυρόκαστρο την εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στο κοιμητήριο των Ελλήνω Ηρώων…!!!

«Εντάσεις» εκδηλώθηκαν στη Βόρειο ήπειρο, καθώς αναμένονταν να αρχίσουν οι εκδηλώσεις προς τιμήν της Ελληνικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη