ΕνημέρωσηΠολιτική

Σχοινάς σε Λουκασένκο: Απέτυχαν όσοι επιτέθηκαν στην Ευρώπη με «όπλο» τον ανθρώπινο πόνο

Όσοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο για να επιτεθούν στην Ευρώπη απέτυχαν, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και το ZDF κατά τη μετάβασή του στη Βαγδάτη για διαπραγματεύσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της εργαλειοποίησης των μεταναστών από το καθεστώς Λουκασένκο.

«Η μάχη εναντίον των απολυταρχικών ηγετών, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο για να επιτεθούν στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα συνεχιστεί, αλλά το καλό είναι ότι εκείνοι που προσπάθησαν να το κάνουν εναντίον της Ευρώπης απέτυχαν όλοι. Αυτό λοιπόν είναι κίνητρο για την Ευρώπη το οποίο κινητοποιεί την πολιτική μας βούληση να υπερασπιστούμε τα εξωτερικά μας σύνορα ως κοινή ευθύνη, αλλά ζητεί από εμάς επιτέλους να συμφωνήσουμε σε μια πολιτική για το άσυλο και τη μετανάστευση της ΕΕ έτσι ώστε να δουλέψουμε ως αρχιτέκτονες στον τομέα της μετανάστευσης όχι ως πυροσβέστες όπως κάνουμε τώρα» ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

Επίσης σημείωσε ότι «υπήρξε ήδη ένα κύμα εθελοντικών επιστροφών, 600 το καλοκαίρι και περίπου 150 τώρα πιστεύω ότι πρέπει να εστιάσουμε στο ανθρωπιστικό κομμάτι. Ο κόσμος πρέπει να απομακρυνθεί από το δάσος. Δε θα είναι εύκολο, αλλά πρώτα οι ιρακινές αρχές χρειάζεται να κάνουν περισσότερα, δεύτερον πρέπει να συζητήσουν με το καθεστώς της Λευκορωσίας τον τρόπο για να το οργανώσουν».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock