ΕνημέρωσηΠολιτική

Σκέρτσος για debate: «Πάνω από 100 ώρες συζητήσεων των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή»

«Έχουν γίνει άπειρες μάχες στη Βουλή, πάνω από 100 ώρες συζητήσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος  το πρωί της Τρίτης (25/4) αναφερόμενος στο ερώτημα εάν θα διεξαχθεί debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, εξήγησε πως «το debate πρέπει να γίνει με βάση το εκλογικό σύστημα που έχουμε στην πρώτη κάλπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την απλή αναλογική και κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας να εμφανίζεται ως αρχηγός της αντιπολίτευσης συνολικά, είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πρώτη κάλπη θα κρίνει εάν θα μπορέσουμε να έχουμε αυστηρό μήνυμα αυτοδυναμίας για να έχουμε πολιτική σταθερότητα».

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως «η νάρκη της απλής αναλογικής μπορεί να προκαλέσει ζητήματα αστάθειας, οικονομικής και πολιτικής, στη χώρα», αναφερόμενος στους κινδύνους που θεωρεί πως ενέχει το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Εξηγώντας, σημειώνει πως «το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινωθεί και κοστίζει 45 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο μας θέτει αυτομάτως σε καθεστώς ελλείμματος και ενισχυμένης εποπτείας, από την οποία βγήκαμε πριν από λίγους μήνες. Η χώρα, παρά τις κρίσεις, έχει πετύχει διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στις αυξήσεις εισοδημάτων, του κατώτατου μισθού και των συντάξεων, αλλά και τη μείωση φόρων.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ25 ο Άκης Σκέρτσος ισχυρίστηκε πως πρόκειται για κακή εξέλιξη. «Είναι σαν να μην έχουμε διδαχθεί τίποτα. Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος», είπε.

Ακόμη, σχολίασε πως οι κυβερνήσεις συνεργασίας οδηγούν σε τέλμα και καθυστερήσεις, ενώ υπογράμμισε πως τις δεύτερες κάλπες οι πολίτες θα κάνουν τη σωστή επιλογή.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως το διακύβευμα που κρίνεται είναι το «εάν η χώρα θα συνεχίσει την πορεία σταθερότητας, ανόδου και εκσυγχρονισμού».

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα, όμως «παρά τις εξωγενείς κρίσεις, η Ελλάδα έχει προχωρήσει μπροστά και για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα χρειάζεται μία σταθερή ηγεσία».

«Οι μπουλντόζες θα πάνε στη Μύκονο»

«Οι μπουλντόζες θα πάνε στη Μύκονο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως η παρούσα κυβέρνηση είναι αμετακίνητη σε αυτή τη θέση.

Εξήγησε ότι «για πολλά χρόνια αφήσαμε να γιγαντωθεί ένα καθεστώς ανομίας και παραβατικότητας. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η Μύκονος είναι η πιο εμβληματική περίπτωση πολεοδομικών αυθαιρεσιών σε όλη την Ελλάδα και θα μπει ένα τέρμα σε αυτό. Κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο, ειδικά αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να εξαγοράζουν με χρήμα τις συνειδήσεις των δημόσιων υπαλλήλων και κρατικών λειτουργών».

Επιπλέον, τόνισε πως η κυβέρνηση εργάζεται πάνω στην αντιμετώπιση των αυθαιρεσιών, ενώ ανέφερε ότι αυθαίρετα 40.000 τ.μ. από μόνο ένα beach bar υπάρχουν στο Νησί των Ανέμων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock