888 Σωματείο Εργαζομένων δ.Θεσσαλονίκης: Προσφυγή για την καταβολή δεδουλευμένων | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Σωματείο Εργαζομένων δ.Θεσσαλονίκης: Προσφυγή για την καταβολή δεδουλευμένων

Σωματείο Εργαζομένων δ.Θεσσαλονίκης: Προσφυγή για την καταβολή δεδουλευμένων

Για μεθοδευμένη επιχείρηση απαξίωσης της υπηρεσίας καθαριότητας με στόχο την ιδιωτικοποίηση της, κάνουν λόγο τα μέλη του σωματείου των εργαζομένων του δήμου και καταγγέλλουν τη διοίκηση Μπουτάρη.

Σε ανακοίνωση τους, ζητούν την τοποθέτηση πολιτικού προϊσταμένου με αποκλειστική απασχόληση τον τομέα Καθαριότητας. Δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την διεκδίκηση και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων καθώς και στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) για τη μη παροχή μέσων ατομικής προστασίας εδώ και χρόνια.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τους, τα μέλη του Σωματείου, σημειώνουν:

«Οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του Δ.Θ. έδειξαν με απαράμιλλο ζήλο και αυταπάρνηση ότι στηρίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα των ανταποδοτικών υπηρεσιών, πάντα με σεβασμό στους δημότες και στην πόλη!

Σε συνθήκες καύσωνα υπερέβαλαν τους εαυτούς τους, πιστοί στο καθήκον τους, καθαρίζοντας την πόλη μέσα σε τρεις (3) μέρες, πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος, με τον θάνατο ενός ακόμη συναδέλφου, τον δεύτερο μέσα σε δύο χρόνια εν ώρα εργασίας!

Δυστυχώς όμως, απέναντι τους έχουν μια ανάλγητη διοίκηση του Δήμου που απεργάζεται εδώ και καιρό σενάρια ιδιωτικοποίησης και διάλυσης των υπηρεσιών Καθαριότητας !!!

Εδώ και δύο χρόνια και αφού ο Δ.Θ. έχει προμηθευτεί έναν υπερσύγχρονο στόλο απορριμματοφόρων, γίνεται μια συνεχής προσπάθεια απαξίωσης όλων των δομών και του μηχανισμού στην εργασία!!! Διαγωνισμοί συντήρησης των οχημάτων έχουν λήξει και οι νέοι δεν έχουν καν ξεκινήσει ακόμη, ο Σ.Μ.Α. καταρρέει αφημένος στην τύχη του, χωρίς επίσης διαγωνισμό συντήρησης και επισκευής από το 2014.

Σκούπες, σακούλες απορριμμάτων και υλικά καθαρισμού κατάντησαν σπάνιο είδος μεταξύ των εργαζομένων, που βάζουν συνεχώς από την τσέπη τους για να αγοραστούν τα απαραίτητα και να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν καθημερινά στην εργασία τους.

Αμοιβές για νόμιμη υπερεργασία Κυριακών, εξαιρέσιμων και νυχτερινής απασχόλησης, λιμνάζουν από τον Ιανουάριο, μεταξύ Δήμου και Επιτρόπου του Ελεγκτικού, καταδεικνύοντας την κωλυσιεργία της Διοίκησης και την αδιαφορία του Δημάρχου και των εντεταλμένων του (σκόπιμα ? να ανταποκριθούν στο αυτονόητο.

Η επερχόμενη έλλειψη καυσίμου κίνησης θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στην αποκομιδή τις επόμενες μέρες.

Καταγγέλλουμε:

— Τη μεθοδευμένη απαξίωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με μοναδικό στόχο τη διάλυσή της, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση!

Ζητούμε άμεσα:

Την τοποθέτηση πολιτικού προισταμένου με αποκλειστική απασχόληση τον τομέα Καθαριότητας, διότι λόγω του μεγέθους και της σημασίας της Υπηρεσίας, απαιτείται νυχθημερόν απασχόληση με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Την ένταξη της διαχείρισης του προγραμματισμού εργασίας των τρακτόρων ρυμουλκούμενων, των οδηγών, καθώς και του ελέγχου αυτών, στην δικαιοδοσία του Τμήματος του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Να σταματήσει παρατύπως το γραφείο κίνησης του Δήμου να υποκαθιστά και να παραβαίνει τις αρμοδιότητές του, όπως ορίζονται στον ΟΕΥ του Δήμου μας.

Να επισκευαστεί άμεσα το σύνολο των 15 τρακτόρων μεταφόρτωσης απορριμμάτων και να προγραμματιστεί η εργασία τους, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας της χωματερής.

Καμία εργασία μεταφόρτωσης να μη ξαναγίνει στο μη ασφαλές εξωτερικό περιβάλλον του ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Εγκυμονεί κινδύνους σε αδιαμόρφωτους και ανώμαλους χώρους, χωρίς ράμπα εναπόθεσης απορριμματοκιβωτίων, χωρίς επαρκή φωτισμό τις νύχτες, για την αποφυγή θανατηφόρων ατυχημάτων στο μέλλον, ξανά.

Προσφεύγουμε:
– Στην Επιθεώρηση Εργασίας για την διεκδίκηση και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας, επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας.

– Στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) για τη μη παροχή μέσων ατομικής προστασίας εδώ και χρόνια και την έλλειψη προγραμμάτων εκπαίδευσης, στον τρόπο εργασίας ενός τόσου εξειδικευμένου μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Τιμούμε την μνήμη του Αγγέλου Παντέλογλου και υποσχόμαστε ότι θα παλέψουμε για το τέλος των εργατικών ατυχημάτων στον Δήμο μας .

Οι εργαζόμενοι θα νικήσουν στον αγώνα για ασφαλή εργασία και την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στον δημότη και στην πόλη μας.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ…. ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ!!».

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ 4Κ/2020: «Βοήθεια στο Σπίτι» -Παράταση για τις 1.177 θέσεις ΥΕ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Update 15: …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *