Κόσμος

Σύνδρομο της Αβάνας: Ηλεκτρομαγνητικά κύματα «βλέπουν» οι υπηρεσίες πληροφοριών

Μια ομάδα εργασίας από ειδικούς υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, που ερευνά τα αίτια μιας σειράς «μυστηριωδών περιστατικών» που έπληξαν την δεκάδες Αμερικανούς αξιωματούχους σε όλο τον κόσμο και είναι γνωστή ως «Σύνδρομο της Αβάνας», υποστηρίζει ότι ορισμένα από τα επεισόδια θα μπορούσαν «εύλογα» να έχουν αιτία κάποια «παλμική ηλεκτρομαγνητική ενέργεια» που εκπέμπεται από εξωτερική πηγή.

Η έρευνα αφορά το λεγόμενο «Σύνδρομο της Αβάνας»,, ένα άγνωστης αιτιολογίας ιατρικό σύνδρομο το οποίο έχει αναφερθεί ότι έβλαψε πολλά μέλη του προσωπικού της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά στην Αβάνα της Κούβας, από τα τέλη του 2016. Από την εμφάνισή τους στην Αβάνα, περιστατικά του συνδρόμου έχουν παρουσιασθεί στην Κίνα, την Γερμανία, την Αυστραλία, την Ρωσία την Αυστρία και την ίδια της Ουάσινγκτον.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη. Ωστόσο, όπως σημειώνει το CNNi, η ομάδα των ερευνητών απέφυγε να καταλήξει σε ασφαλή και οριστικά συμπεράσματα, επισημαίνοντας μόνο ότι τόσο η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια όσο και οι υπέρηχοι, σε περιορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξήγηση για τα βασικά συμπτώματα, τα οποία ποικίλλουν σε βαρύτητα από πόνο και βουητό στα αυτιά μέχρι γνωστικές δυσκολίες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock