Σύνοδος Κορυφής – Μέρκελ: Ελπίζω ότι τα μηνύματα φτάνουν σωστά στην Τουρκία

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι κατά την γερμανική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθούν περισσότερα στις σχέσεις με την Τουρκία. Η Μέρκελ έκανε λόγο για «παράνομες γεωτρήσεις» στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και για «προκλήσεις» σε ό,τι αφορά τα Βαρώσια, τόνισε ότι «μόνο η αποχώρηση του “Ορούτς Ρέις” δεν αρκεί», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι τα μηνύματα φτάνουν σωστά στην γείτονα χώρα. Παράλληλα, τόνισε ότι το θέμα των εξαγωγών οπλικών συστημάτων προς την Τουρκία παραπέμπεται για συζήτηση στο ΝΑΤΟ.

Η κυρία Μέρκελ, μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή της για την συναίνεση που επιτεύχθηκε στο θέμα της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντάς την «ισορροπημένη», καθώς, όπως είπε, «λέμε πού αισθανόμαστε ότι προκαλούμαστε – δηλαδή ιδιαίτερα στις ενέργειες σε ό,τι αφορά τα Βαρώσια». Αυτό, τόνισε η καγκελάριος, «είναι ένα σημείο στο οποίο οι Κύπριοι συνάδελφοι έχουν δίκιο να εκφράζουν παράπονα και τους στηρίζουμε πλήρως».

Έχουμε, συνέχισε, την κατάσταση με το «Ορούτς Ρέις», το οποίο «έφυγε πάλι από μπροστά από την Ελλάδα, αλλά μόνο αυτό δεν αρκεί». «Ελπίζω ότι τα μηνύματα φτάνουν σωστά», κατέληξε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τουρκική ηγεσία.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση