Επικαιρότητα

Δολοφονία Αναστάζια στην Κω: Tα στοιχεία που «καίνε» τον 32χρονο – Τι έψαχνε στη Google

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, κατά τις οποίες ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός φέρεται λίγο μετά το έγκλημα να έψαχνε μέσω Google τρόπο για να διαγράψει δεδομένα τοποθεσίας από το κινητό του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Mega, ο 32χρονος έψαχνε στη Google πώς θα διαγράψει από το κινητό του το στίγμα GPS που έδειχνε τις κινήσεις του. Αφού κατάφερε να σβήσει τα δεδομένα από το δικό του κινητό, πήρε το τηλέφωνο της Αναστάζια κι έκανε ακριβώς το ίδιο.

Mαλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στα εγκληματολογικά εργαστήρια άνοιξαν τα κινητά και των δύο και βρήκαν όλα τα δεδομένα που προσπάθησε να διαγράψει ο 32χρονος κατηγορούμενος.

Σημειώνεται, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ότι ο Μπαγκλαντεσιανός φέρεται να αφαίρεσε την κάρτα SIM από το κινητό της άτυχης 27χρονης.

Τα βίντεο που «καίνε» τον 32χρονο

Παράλληλα, «κλειδί» στις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν τα νέα βίντεο που ήρθαν στα χέρια των Αρχών, τα οποία δείχνουν τι έγινε το μοιραίο βράδυ όπου η άτυχη 27χρονη βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Ειδικότερα, οι Αρχές βρήκαν βίντεο στο οποίο φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας να φεύγει από το σπίτι που διέμενε, μαζί με το θύμα, με κατεύθυνση προς το σημείο που η 27χρονη εντοπίστηκε νεκρή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 32χρονος φαίνεται να επιστρέφει έπειτα από μερικές ώρες μόνος, να ξαναφεύγει από το σπίτι προς τον ίδιο προορισμό και να γυρίζει τελικά, πάλι μόνος του, τα ξημερώματα.

Δεν «μιλούν» τα δείγματα DNA

Υπενθυμίζεται ότι DNA που θα συγκεντρωνόταν από τη σορό της 27χρονης, πιθανότατα θα έδειχνε τον δολοφόνο της, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατό αφού το πτώμα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη.

Συγκεκριμένα, το DNA που συνέλεξαν από τα νύχια της Αναστάζια δεν ήταν αρκετό για να ταυτοποιηθεί ο δράστης του εγκλήματος, ενώ και το DNA που συλλέχθηκε από τον 32χρονο, ήταν 6 μέρες μετά το έγκλημα, οπότε δεν διευκόλυνε τις έρευνες.

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του Μπαγκλαντεσιανού

Ειδικότερα, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στην οικογένεια της Αναστάζια Ρουμπίνσκα, ο δικηγόρος Βασίλης Δρόσος παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 32χρονου κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό.

Ο κ. Δρόσος διορίστηκε αυτεπάγγελτα και αποφάσισε να παραιτηθεί, σύμφωνα με το kosnews24.gr. «Συμπάσχω με την οικογένεια όπως και όλη η ελληνική κοινωνία, ειδικά σε έναν τόσο μικρό τόπο όπως είναι το νησί μας. Δεν αποδέχομαι τον αυτεπάγγελτο διορισμό μου όσον αφορά στο κομμάτι της νέας ασκηθείσας ποινικής δίωξης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και βιασμού», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

Η ανακοίνωση

«Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, να τους ευχηθώ κουράγιο και δύναμη γι αυτό το τραγικό συμβάν που τους επιφύλαξε η ζωή.

Εν συνεχεία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με τίμησαν στον αυτεπάγγελτο διορισμό μου ώστε να παρασταθώ για λογαριασμό του κατηγορούμενου στην ανακριτική διαδικασία, για την κατηγορία της αρπαγής.

Ωσαύτως ενημερώνω τα ΜΜΕ να με συγχωρήσουν αν φάνηκα αγενής με τη στάση μου, δεν είχα ποτέ τέτοιο σκοπό, όμως ήταν αδύνατο να τους παρέχω την οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία (μην ξεχνάτε η κατηγορία ήταν αρπαγή) ως προς τα γεγονότα και τα αποδεικτικά στοιχεία, αφού σημαντικότερο όλων είναι η ουσιαστική ανεύρεση της αλήθειας και το τεκμήριο αθωότητας.

Προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων και σύμφωνα με την ερμηνεία των διατάξεων του Κώδικα Περί Δικηγόρων, κάθε κατηγορούμενος ανεξαρτήτως της βαρύτητας του αδικήματος που έχει διαπράξει δικαιούται υπερασπίσεως, γεγονός που συνιστά δείγμα νομικού πολιτισμού.

Ο δικηγόρος είναι λειτουργός της Δικαιοσύνης και οφείλει να την υπηρετεί. Στην άσκηση του επαγγέλματός του πρέπει να είναι και να αισθάνεται ανεξάρτητος. Στην εν γένει επαγγελματική του δράση και την κοινωνική του συμβίωση, οφείλει να αποφεύγει ό,τι βλάπτει το κύρος του και την αξιοπρέπειά του, που του απονέμουν και του επιβάλουν η αποστολή του στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και ο ρόλος του στην κοινωνία.

Συμπάσχω με την οικογένεια όπως και όλη η ελληνική κοινωνία, ειδικά σε έναν τόσο μικρό τόπο όπως είναι το νησί μας. Δεν αποδέχομαι τον αυτεπάγγελτο διορισμό μου όσον αφορά στο κομμάτι της νέας ασκηθείσας ποινικής δίωξης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και βιασμού.

Με εκτίμηση και σεβασμό στο θεσμό της Δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού.

Ζαφείρης Δρόσος».

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock