Κόσμος

Pentagon Leaks: Ο Εθνοφρουρός είχε μετατρέψει το δωμάτιό του σε οπλοστάσιο

O χορός των αποκαλύψεων για τον 21χρονο στρατιωτικό που συνελήφθη πρόσφατα για τη διαρροή στρατιωτικών απόρρητων εγγράφων από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ συνεχίζεται. Ο Τζακ Ντάγκλας Τεσέιρα που εμφανίζεται ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα είχε στο δωμάτιο του ολόκληρο οπλοστάσιο.

Το ντουλάπι με τα όπλα βρισκόταν σε απόσταση περίπου μισού μέτρου από το κρεβάτι του και περιείχε περίστροφα, επαναληπτικά τουφέκια και ένα τουφέκι στρατιωτικού τύπου. Πράκτορες του FBI βρήPeκαν επίσης μάσκα αερίων, πυρομαχικά και αντικείμενο που μοιάζει να είναι σιγαστήρας.

Τα ευρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν μαζί με άλλα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα από τους εισαγγελείς για να στηρίξουν τη θέση τους ότι ο Τεσέιρα θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του διότι συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Ο Τεσέιρα, μέλος της Αεροπορικής Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης, συνελήφθη από το FBI στις 13 Απριλίου στο σπίτι του και είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον 21χρονο για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων στην πλατφόρμα Discord.

«Ο κατηγορούμενος συνιστά αναμφιβόλως κίνδυνο για τις ΗΠΑ γενικά λόγω της ικανότητάς του να προκαλέσει εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», αναφέρει η πρόταση που κατέθεσε το γραφείο της γενικής εισαγγελέως της Μασαχουσέτης Ρέιτσελ Ρόλινς.

«Ωστόσο υπάρχουν επίσης στοιχεία που δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να θέτει επίσης κίνδυνο όσον αφορά την σωματική ακεραιότητα για την κοινότητα», προστίθεται.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock