Τέξας: Ο κυβερνήτης κατεβάζει την Εθνοφρουρά φοβούμενος επεισόδια… Λος Άντζελες

Ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη των εφέδρων της Εθνοφρουράς στο Τέξας, καθώς έχουν εξαγγελθεί κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις απελάσεις παράτυπων μεταναστών που διατάχθηκαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«Οι ήρεμες διαδηλώσεις είναι νόμιμες. Η επίθεση σε πρόσωπα ή αγαθά είναι παράνομη και θα προκαλέσει συλλήψεις», προειδοποίησε σε ανάρτησή του στο X ο Άμποτ, σημαντικό στέλεχος των ρεπουμπλικανών και γνωστό για την προώθηση μιας κατασταλτικής μεταναστευτικής πολιτικής στην πολιτεία του, η οποία συνορεύει με το Μεξικό.
Οι διαμαρτυρίες ενάντια στις επιδρομές κατά των μεταναστών έχουν εξαπλωθεί από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη και σε πολλές πόλεις του Τέξας.
Οι διαμαρτυρίες στη Νέα Υόρκη είναι ως επί το πλείστον ειρηνικές, αλλά έχουν γίνει «πολλαπλές» συλλήψεις.
Συνολικά, διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει σε τουλάχιστον δέκα πόλεις των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, η Ατλάντα, το Σικάγο, η Φιλαδέλφεια, το Ντάλας, το Όστιν και το Σαν Φρανσίσκο.