Τί απάντησε ο Ενρία σε Παπαδημούλη για τα CoCos της Τράπεζας Πειραιώς

«Λακωνικός» στην παροχή λεπτομερειών για την απόφαση της μη πληρωμής του τοκομεριδίου των CoCos από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία άνοιξε το δρόμο για την κρατικοποίηση της τράπεζας στις 4 Ιανουαρίου, εμφανίσθηκε ο επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμό (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Αντρέα Ενρία σε απάντηση που έδωσε προς τον Έλληνα ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε θέσει στις 2 Νοεμβρίου το ζήτημα της αποπληρωμής από την Τράπεζα Πειραιώς των τόκων, ύψους 165 εκατ. ευρώ, για τις υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos) ύψους 2 δισ. ευρώ με τις οποίες στηρίχθηκε κεφαλαιακά το πιστωτικό ίδρυμα το 2015.

Στην τότε ερώτηση του ο κ. Παπαδημούλης ζητούσε να πληροφορηθεί το εάν η τράπεζα όφειλε να καταβάλει τους τόκους για τα CoCos βάσει του άρθρου 141 της Οδηγίας περί Κεφαλαιακών Απαιτήσεων και το εάν οι συστάσεις της ΕΚΤ περιορίζουν την καταβολή των τόκων των CoCos αφού αναφέρονται μόνον στην καταβολή μερισμάτων.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση