ΕνημέρωσηΟικονομία

MYTILINEOS: Πώληση στην HELLENiQ ENERGY τεσσάρων φωτοβολταϊκών έργων στη Ρουμανία

Χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων, συνολικής ισχύος 211 MW, που αναπτύσσει στη Ρουμανία η MYTILINEOS Energy & Metals αποκτά η HELLENiQ ENERGY Holdings μέσω της θυγατρικής της, HELLENiQ Renewables.

Η δεσμευτική συμφωνία που υπεγράφη από τις δύο εταιρίες, περιλαμβάνει την κατασκευή και μεταβίβαση τεσσάρων φωτοβολταϊκών πάρκων στη Νότια Ρουμανία που βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, εκ των οποίων 13 MW αναμένεται να τεθούν σε εμπορική λειτουργία το 2023, 108 MW το 2024 και 90 MW έως το Γ’ Τρίμηνο το 2025. Όλα τα πάρκα θα παραδοθούν στο στάδιο της εμπορικής λειτουργίας (COD).

Η συνολική ετήσια παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας από τα έργα αναμένεται να ξεπερνά τις 300 GWh, ικανή για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών 100.000 νοικοκυριών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών:

  • Τα έργα αποτελούν μέρος του διεθνούς χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που αναπτύσσει η M Renewables, τομέας του Κλάδου Ενέργειας της MYTILINEOS. Η εν λόγω συναλλαγή, αποτελεί μέρος του μοντέλου εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων της MYTILINEOS, που έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει τη δημιουργία αξίας από την πλατφόρμα της M Renewables, καθώς τα έσοδα ανακατανέμονται για την περαιτέρω ανάπτυξη του μεγάλου pipeline.
  • Για τον Όμιλο HELLENiQ ENERGY, η συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη δραστηριοποίησής του στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των ΑΠΕ στη Ρουμανία. Αποτελεί, δε, τη δεύτερη είσοδο σε αγορά ΑΠΕ εκτός Ελλάδος τους τελευταίους μήνες, μετά και την πρόσφατη είσοδο στην αγορά ΑΠΕ της Κύπρου, επιταχύνοντας σημαντικά την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου του Ομίλου και ενισχύοντας την εξωστρέφειά του.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock