ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ταχύτητες 100 Mbps μέχρι το 2027 για το 50% των νοικοκυριών ο στόχος της κυβέρνησης

Ευρυζωνικές συνδέσεις με ταχύτητα λήψης δεδομένων τουλάχιστον 100 Mbps – αναβαθμίσιμες σε 1 Gbps σε όλα τα κτίρια και κατοικίες της χώρας, 5G κάλυψη στο 100% του πληθυσμού που ζει σε οργανωμένες κοινότητες αλλά και 1 Gbps σε όλα τα δημόσια κτήρια είναι οι στόχοι που θέτει η κυβέρνηση μέσω του Εθνικού Ευρυζωνικού Σχεδίου, το κείμενο για το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την αρμόδια Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το σχέδιο, το οποίο ευθυγραμμίζεται με τους στόχους που έχει θέση η Ευρωπαϊκή ένωση, είναι αρκετά φιλόδοξο και, όπως τονίζεται στο κείμενο, απαιτεί την ενεργή συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών και έχει σχεδιαστεί με τη λογική συνεργασίας δημόσιου – ιδιωτικού τομέα. Όπως επισημαίνεται, μάλιστα, οι αναγκαίες δημόσιες επενδύσεις στο πλαίσιο του Εθνικού Ευρυζωνικού Σχεδίου εκτιμώνται σε 1,139 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027 και η συνολική επένδυση σε 2,504 δισ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών αλλά και οι σχετικές υποστηρικτικές δράσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το όραμα που τίθεται είναι «Ελλάδα να χρησιμοποιήσει δίκτυα σταθερής υπερ-υψηλών ταχυτήτων και 5G ως καταλύτες και επιταχυντές του ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock