ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΟΛΑ! ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ! ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ SELF-TEST – ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΚΑΙ “ΑΡΡΩΣΤΗ” ΨΥΧΙΚΑ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ


Υποχρεωτική θα είναι η προσκόμιση από τους μαθητές στο σχολείο δήλωσης των γονιών τους ή κηδεμόνων ότι το   self test που έκαναν είναι αρνητικό.

 

Οι μαθητές δεν θα φέρουν μαζί τους  τη δήλωση  θα αποκλείεται η είσοδος στην αίθουσα , ενώ δεν θα κάνουν ούτε τηλεκπαίδευση.

Την  παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στη σημερινή τακτική ενημέρωση των συντακτών Υγείας.

Έως το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες από self test, η διάθεση των οποίων θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση από τους μαθητές Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς,   δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ειδκότερα ο Αν. υπουργός Υγείας για τα  self test των μαθητών είπε τα εξής:

Προμήθεια των self test:  Οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα self test για τα παιδιά τους από τα Φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους  τα self test  που τους αναλογούν.

24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων: Το τεστ θα πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του θα δηλώνεται σε σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα .

 Ο γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση-δήλωση:  Στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος ο γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση, την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης που είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο.

Δεύτερο self test  αντιγόνου για τους θετικούς: Όσοι μαθητές προκύπτουν θετικοί θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κάνουν  ένα δεύτερο self test  αντιγόνου δωρεάν σε δημόσια δομή. Η λίστα των δομών θα αναγράφεται στο σχετικό ιστότοπο προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία από το σχολείο.

Δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα: Όσοι μαθητές δεν φέρουν μαζί τους τη βεβαίωση-δήλωση  δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ούτε θα υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.

Τα Λύκεια θα ανοίξουν πρώτα

Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρδαλιάς “αφού δούμε τα αποτελέσματα της επόμενης εβδομάδας θα εξετάσουμε με τη βοήθεια των τεστ θα έχουμε στη διάθεσή μας και τη λειτουργία της εκπαίδευσης ξεκινώντας από τα Λύκεια”.

πηγηloading…

loading…

realhosting
loading...

Leave a Reply