888 Τα εφιαλτικά σενάρια παίρνουν σάρκα και οστά: Συγκαλεί Συμβούλιο πολέμου για τη Β.Κορέα ο Ν.Τραμπ – Ξεκίνησαν μετρήσεις ραδιενέργειας | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Τα εφιαλτικά σενάρια παίρνουν σάρκα και οστά: Συγκαλεί Συμβούλιο πολέμου για τη Β.Κορέα ο Ν.Τραμπ – Ξεκίνησαν μετρήσεις ραδιενέργειας

Τα εφιαλτικά σενάρια παίρνουν σάρκα και οστά: Συγκαλεί Συμβούλιο πολέμου για τη Β.Κορέα ο Ν.Τραμπ – Ξεκίνησαν μετρήσεις ραδιενέργειας

Σάρκα και οστά παίρνουν τα πιο εφιαλτικά σενάρια για τη Β. Κορέα και ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Ν. Τραμπ συγκάλεσε συμβούλιο πολέμου με όλα τα σενάρια όχι απλά να είναι ανοιχτά, ώστε να προκριθεί η βέλτιστη στρατιωτική λύση εναντίον της Β. Κορέας.

Στο μεταξύ, οι πολίτες χωρών που γειτνιάζουν με τη Β. Κορέα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, ενώ Κίνα και Ρωσία πραγματοποιούν ελέγχους για να μετρήσουν τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή.

«Εχθρικές και επικίνδυνες για τις ΗΠΑ οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας»

Οι «λέξεις και οι ενέργειες [της Βόρειας Κορέας] εξακολουθούν να είναι πολύ εχθρικές και πολύ επικίνδυνες για τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, στην πρώτη αντίδρασή του μετά την πραγματοποίηση της έκτης και πιο ισχυρής πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας.

«Η Βόρεια Κορέα είναι ένα κράτος παρίας που έχει γίνει μεγάλη απειλή και πηγή αμηχανίας για την Κίνα, που προσπαθεί να βοηθήσει αλλά με λίγη επιτυχία», ανέφερε ο Τραμπ σε ένα δεύτερο tweet.

North Korea has conducted a major Nuclear Test. Their words and actions continue to be very hostile and dangerous to the United States…..

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 3, 2017

..North Korea is a rogue nation which has become a great threat and embarrassment to China, which is trying to help but with little success.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 3, 2017

Λίγο αργότερα, όμως έκανε ένα tweet το οποίο είναι ανησυχητικό και δείχνει ότι η πυρηνική δοκιμή της βόρειας Κορέας δεν θα περάσει έτσι. » Η Νότια Κορέα κατανοεί, όπως τους είπα, ότι οι συνομιλίες για καταπράυνση με τη Βόρεια Κορέα δεν θα λειτουργήσουν, θα καταλάβει μόνο ένα πράγμα», έγραψε αφήνοντας υπόνοιες για στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Βόρειας Κορέας.

South Korea is finding, as I have told them, that their talk of appeasement with North Korea will not work, they only understand one thing!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 3, 2017

Συγκαλεί την ομάδα ασφαλείας!

Ο Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα με τους συμβούλους του για την εθνική ασφάλεια για να συζητήσουν την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας. Αυτό ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η ομάδα εθνικής ασφαλείας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα», ανέφερε σε μία δήλωση η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σόντερς. «Ο πρόεδρος και η ομάδα του για την εθνική ασφάλεια θα έχουν μια συνάντηση για να συζητήσουν περαιτέρω αργότερα σήμερα. Θα ενημερώνουμε όταν απαιτείται.»

«Θα δούμε αν θα επιτεθούμε στη Βόρεια Κορέα»

Έπειτα ο Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την έκτη πυρηνική της δοκιμή, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος αποχωρώντας από μια θρησκευτική εκδήλωση απάντησε με ένα αινιγματικό «θα δούμε» σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε εάν οι ΗΠΑ πρόκειται να επιτεθούν στην Πιονγκγιάνγκ, μετά την νέα προκλητική δοκιμή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε επίσης στο Twitter πως εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τις εμπορικές σχέσεις με οποιαδήποτε χώρα έχει συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα.

ΗΠΑ: «Στο πλευρό της Ιαπωνίας ό,τι κι αν γίνει»

Ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Χ.Ρ. Μακμάστερ δήλωσε σήμερα στον Ιάπωνα ομόλογό του ότι οι ΗΠΑ είναι απολύτως δεσμευμένες στην υπεράσπιση της Ιαπωνίας, μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε σήμερα η Βόρεια Κορέα.

Ο ΜακΜάστερ έδωσε αυτές τις διαβεβαιώσεις στη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Σοτάρου Τανιούτσι, γενικό διευθυντή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Βάσει της συμφωνίας που έχουν συνάψει Ιαπωνία και ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον έχει δεσμευθεί να υπερασπίζεται το Τόκιο. Εξάλλου έχει θέσει την Ιαπωνία κάτω από την πυρηνική της ομπρέλα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του Τόκιο με πυρηνικά όπλα.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Σίνζο Άμπε

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε έδωσαν το μήνυμα ενότητας απέναντι στη Βόρεια Κορέα.

Ο Τραμπ και Άμπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν συζήτησαν τον κίνδυνο της Βόρειας Κορέας που πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στη γραπτή ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο υπογραμμίστηκε ότι οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία αποφάσισαν να ασκούν στο μέγιστο επίπεδο πιέσεις κατά της Βόρειας Κορέας.

Από την άλλη στην ίδια ανακοίνωση δόθηκε μέρος στο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία θέμα συζήτησης αποτέλεσε ότι μεγαλύτερη απειλή δέχονται οι χώρες όπως οι ΗΠΑ, Ιαπωνία και η Νότια Κορέα. Ο Αμερικανός πρόεδρος στα πλαίσια των κριτηρίων των Ηνωμένων Εθνών προσέλκυσε την προσοχή στη σημασία των καλών σχέσεων των τριών χωρών.

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή για την ειρήνη»

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την πυρηνική δοκιμή που φέρεται να πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα δημιουργεί «σοβαρή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια» στην περιοχή.

Στο μεταξύ τα επίπεδα ραδιενέργειας στη ρωσική Άπω Ανατολή βρίσκονται σήμερα «στα κανονικά επίπεδα», έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες ελέγχου, ενώ κάτοικοι του Βλαδιβοστόκ δήλωσαν ότι ένιωσαν τη δόνηση που προκλήθηκε από την πυρηνική δοκιμή.

«Δεν καταγράφηκε καμία αύξηση της ραδιενέργειας στην περιοχή Πριμόρσκι», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία ελέγχου.

Κίνα σε Κιμ Γιονγκ Ουν: «Δεν σε συμφέρει»

Το Πεκίνο «καταδίκασε έντονα» τη νέα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα σήμερα, καλώντας την Πιονγκγιάνγκ να «σταματήσει να επιδεινώνει την κατάσταση» με «κινήσεις που δεν είναι προς το συμφέρον της».

Η Βόρεια Κορέα «αγνόησε τη γενική αντίθεση της διεθνούς κοινότητας και πραγματοποίησε μια νέα πυρηνική δοκιμή. Η κυβέρνηση της Κίνας εκφράζει την αποφασιστική αντίθεσή της και καταδικάζει έντονα» την ενέργεια αυτή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας την Πιονγκγιάνγκ να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε να ελέγχει επειγόντως τα επίπεδα ακτινοβολίας κατά μήκος των συνόρων μετά την πραγματοποίηση από τη Βόρεια Κορέα της έκτης πυρηνικής δοκιμής της.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΥΠΟ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ…Ο ΚΛΩΝΟΣ έκανε την εμφάνιση του στο Ισραήλ;;;;!!ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ….ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…;;;!!Η εκκλησία δεν είναι έτοιμη για ό, τι συμβαίνει….Δεν πρόκειται για το επόμενο έτος αυτό συμβαίνει τώρα…[ΒΙΝΤΕΟ]

ΥΠΟ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ…Ο ΚΛΩΝΟΣ έκανε την εμφάνιση του στο Ισραήλ;;;!!ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ….ΝΑ ΣΩΣΕΙ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *