888 Τα ΗΑΕ στέλνουν εσπευσμένα στρατιωτικό οπλισμό στον Χαφτάρ – Πάει στο κοινοβούλιο την συμφωνία με την Τρίπολη ο Eρντογάν! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Τα ΗΑΕ στέλνουν εσπευσμένα στρατιωτικό οπλισμό στον Χαφτάρ – Πάει στο κοινοβούλιο την συμφωνία με την Τρίπολη ο Eρντογάν!

Τα ΗΑΕ στέλνουν εσπευσμένα στρατιωτικό οπλισμό στον Χαφτάρ – Πάει στο κοινοβούλιο την συμφωνία με την Τρίπολη ο Eρντογάν!

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Δημόσια τοποθέτηση έκανε ο Ρ. Τ. Ερντογάν πριν λίγο για την συμφωνία Άγκυρας-Λιβύης. Σε ένα προκλητικό κρεσέντο, δήλωσε αρχικά ότι δεν θα αποσύρει τα πολεμικά πλοία και τα γεωτρύπανα από την Α.Μεσόγειο, ενώ ανέφερε πως η συμφωνία με την Λιβύη θα φέρει την ειρήνη! 

Την ίδια στιγμή, υπάρχει έντονη κινητοποίηση κατά της Τουρκίας από Αίγυπτο-ΗΑΕ και LNA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε o Eρντογάν:

«Δεν είναι δυνατό να αποκλείσουν μία χώρα με τα μεγαλύτερα θαλάσσια σύνορα στην Α. Μεσόγειο. Tο Φατίχ και το Γιαβούζ δεν θα αποσυρθούν από τις περιοχές που κάνουν έρευνες. Το ναυτικό μας βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση.Ας μετατρέψουμε την ενέργεια σε έδαφος συνεργασίας και όχι σε μέσο σύγκρουσης. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες διπλωματίας!Με την Λιβύη κάναμε τη συμφωνία μας. Τώρα άρχισαν να απειλούν την Λιβύη. Μετά η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιο μας και θα προχωρήσουμε το θέμα σε άλλη μορφή. Από τις γεωτρήσεις μας δεν θα έρθει σύγκρουση ή αίμα αλλά ειρήνη και ευημερία.»

Πρόκειται για άκρως προκλητικές δηλώσεις, την στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι στόχος της Άγκυρας είναι η σύγκρουση στην περιοχή.

Όλα αυτά, την στιγμή που ο Χαφτάρ ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία. Τα ΗΑΕ έστειλαν τεράστιες ενισχύσεις για τον LNA.

Τα ΗΑΕ στηρίζουν απόλυτα τον Χαφτάρ, όπως και η Αίγυπτος. ‘Οπως φαίνεται, πλέον όλοι ετοιμάζονται για την κάθοδο των Τούρκων στη Λιβύη. Η συμφωνία με την Τρίπολη αυτό το σκοπό είχε.

Ο Ερντογάν θα στείλει και στρατό και ναυτικό, πέρα από πράκτορες της ΜΙΤ και τα UAV που δραστηροποιούνται εδώ και καιρό στην περιοχή.

Ίσως γι’αυτό και ο Ν. Δένδιας πάει εσπευσμένα στην Αίγυπτο, διότι όλα δείχνουν πως η μάχη για τον έλεγχο της Α. Μεσογείου μόλις ξεκίνησε!

T.C. Cumhurbaşkanlığı

@tcbestepe

Cumhurbaşkanı @RTErdogan: “İçinde bulunduğumuz coğrafya, enerji kaynakları üzerine yaşanan yıkıcı rekabete bizzat sahne olmuştur.

Bir damla petrolü insan kanından, insan hayatından daha değerli gören zihniyet, dünyaya barış ve huzur getirememiştir.”

T.C. Cumhurbaşkanlığı

@tcbestepe

Cumhurbaşkanı @RTErdogan: “Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarının paylaşımı konusunda, birileri hakça paylaşım yerine gerilimi körüklüyor.

Hiç kimse, hiçbir ülke uluslararası hukuktan üstün değildir. Emrivakilerle netice alınamayacağı artık idrak edilmelidir.”

145 people are talking about this

Vatan

@Vatan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkelerimiz ve halklarımız için tarihi bir gün… http://bit.ly/2L9PB34 

Embedded video

Vatan

@Vatan

Doğu Akdeniz için anlaşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şimdi Libya’yı tehdit etmeye başladılar http://bit.ly/2L9PB34 

View image on Twitter
See Vatan’s other Tweets

Diriliş Postası

@dirilispostasi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: «TANAP, Azerbaycan’dan, Avrupa’ya uzanan 3 bin 500 kilometrelik enerji koridorunun en önemli parçasıdır.»

View image on Twitter

Diriliş Postası

@dirilispostasi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: «(Doğu Akdeniz’de) Bağırmalarıyla, çağırmalarıyla biz bu gemilerimizi oradan çekmeyiz.»

View image on Twitter
See Diriliş Postası’s other Tweets

Middle East Monitor

@MiddleEastMnt

New UAE arms to renegade Libyan commander Khalifa Haftar https://www.middleeastmonitor.com/20191130-new-uae-arms-to-renegade-libyan-commander-khalifa-haftar/ 

View image on Twitter

Δείτε επίσης

ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ, Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ. ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΛΙΑΝΤΙΝΗ: «ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙΜΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ…Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» . ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΛΑΚΩΝΑ ΣΤΟΧΑΣΤΗ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Επιμέλεια: Αγγελική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *