888 Τα ψέματα του Πέτσα εκθέτουν την Κυβέρνηση – Κυριάκο διώξε τον (video) | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τα ψέματα του Πέτσα εκθέτουν την Κυβέρνηση – Κυριάκο διώξε τον (video)
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλά σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια επίσημης ενημέρωσης για την τραγωδία στη Χαλκιδική, Γενική Γραμματεία Τύπου, Αθήνα, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019. Έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες, ξεριζωμένα δέντρα, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, δρόμοι που μετατράπηκαν σε χειμάρρους: αυτός είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν από χθες βράδυ τη Χαλκιδική.Σημειώνεται πως λόγω της φονικής κακοκαιρίας η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τα ψέματα του Πέτσα εκθέτουν την Κυβέρνηση – Κυριάκο διώξε τον (video)

Εκτέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπό του και αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να τον διώξει τώρα…

Ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε στη φόρα τα ψέματα του Στέλιου Πέτσα και παρότι ο ίδιος δήλωσε πως διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του, το ηχητικό ντοκουμέντο εκθέτει τον Εκπρόσωπο και την Κυβέρνηση στην οποία μετέχει.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Αφορμή αποτέλεσε αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα για το λιμενικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός  του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υιοθέτησε το σχήμα «περισσότερες περιπολίες-περισσότερα τραγικά συμβάντα», ενώ σε άλλες δηλώσεις του μίλησε για συμψηφισμό μεταξύ του προσφυγικού με τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.
Ο Μητσοτάκης βιάστηκε να υπερασπιστεί τον υπουργό του: «Καταθέστε τις δηλώσεις Πέτσα! Καταθέστε τις τώρα! Περιμένω! Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πάλι ψέματα λέτε!. Γιατί δεν είπε αυτά ο κ. Πέτσας! Δεν αλλάζει το χούι κ. Τσίπρα! Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης κ. Τσίπρα!».
«Ήλπιζα ότι δεν θα κατεβάσετε τόσο το επίπεδο. Θα σας φέρω την απομαγνητοφώνηση! Και είτε θα τον στείλετε σπίτι του είτε θα παραδεχθείτε δημόσια το λάθος σας», απάντησε στο ίδιο έντονο ύφος ο κ. Τσίπρας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέθεσε στα πρακτικά της βουλής τα σχετικά βίντεο και τις απομαγνητοφωνήσεις με τις δηλώσεις του κ. Πέτσα.
Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, σύμφωνα με το πρώτο απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Πέτσα, προκύπτει σαφέστατος συμψηφισμός του προσφυγικού ζητήματος με τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το δεύτερο απόσπασμα, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, αφορά τη συσχέτιση της αύξησης των περιπολιών στο Αιγαίο με αύξηση των πιθανοτήτων τραγικών περιστατικών όπως αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Κω.
Στο βίντεο ο κ. Πέτσας ακούγεται να λέει: «Ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες […] αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να φυλάσσουμε τα σύνορά μας».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε για διαστρέβλωση των δηλώσεων του.
Τι απέδωσε ο Α. Τσίπρας στον Πέτσα:
«… περισσότερες περιπολίες (σ.σ. εννοώντας του Λιμενικού) σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα»
Τι είχε πει ο Σ. Πέτσας (Σκάι)
«…Ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες -έχουμε αυξήσει περίπου κατά είκοσι τρεις τις περιπολίες από το Λιμενικό και όσο τελειώνει η τουριστική περίοδος τις αυξάνουμε κι άλλο- αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες».
Τι είπε σήμερα προσπαθώντας να δικαιολογηθεί μετά το «άδειασμά» του από τον Αλέξη Τσίπρα:
Για την τουρκική προκλητικότητα: Τι απέδωσε ο Α. Τσίπρας στον Πέτσα
«…Δεν πρέπει να είμαστε πολύ έντονοι (σ.σ. εννοώντας απέναντι στην Τουρκία) και να ξεπεράσουμε τη λεπτή γραμμή σε αυτά τα θέματα, τις τουρκικές παραβιάσεις, το Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ, το Συριακό διότι θα έχει επιπτώσεις στις μεταναστευτικές ροές».
Τι είχε πει ο Σ. Πέτσας (Open TV)
«Έχουμε να περπατήσουμε σε μια λεπτή γραμμή, η οποία καταδικάζει την παραβατικότητα της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και τη Συρία. Από την άλλη, έχουμε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Όταν έχεις μια εμπόλεμη περιοχή, έχεις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, τις οποίες θα πρέπει να προσπαθήσεις να τις ελέγξεις με έναν τρόπο ο οποίος να είναι πάντα προς όφελος των πιο αδύναμων».
Μετά την δημοσιοποίηση των δύο βίντεο με τις δηλώσεις Πέτσα, για τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχουν», χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «Ψεύτη» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση και με ανάρτησή του στο twitter επιστρέφει τον χαρακτηρισμό στον πρωθυπουργό.
https://www.newsbreak.gr

 

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras

@atsipras

Ο κ. Μητσοτάκης με αποκάλεσε ψεύτη & ισχυρίστηκε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε συμψήφισε το προσφυγικό με τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο & Κυπριακή ΑΟΖ, ούτε είπε ποτέ πως αυξάνοντας τις περιπολίες αυξάνεται και η πιθανότητα ναυαγίων, όπως το τραγικό περιστατικό στην Κω.

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras

@atsipras

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αφού παρακολουθήσει το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, όπως του υποσχέθηκα, έχει δύο επιλογές:

Ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.
Ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα.

πηγη

Δείτε επίσης

Με πτήσεις τσάρτερ – που μας στοιχίζουν χιλιάδες ευρώ- στέλνει πίσω τους Πακιστανούς ο Χρυσοχοΐδης. ΕΓΓΡΑΦΑ – ΠΙΝΑΚΑΣ

Με πτήσεις τσάρτερ απελαύνονται οι παράνομοι μετανάστες από το Πακιστάν γεγονός που πολλαπλασιάζει το κόστος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *