ΤΑ “ΨΙΧΟΥΛΑ” ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, “ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ”. Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΛΛΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ – “ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ”. ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ…

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΜΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ. 

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία υπογραμμίζουν την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας καθώς στο τρίτο τρίμηνο η οικονομία εμφάνισε διψήφια ύφεση της τάξης του 11,7%.


Με βάση αυτά τα στοιχεία, απόρροια της οικονομικής πολιτικής  της κυβέρνησης, η Ελλάδα επιστρέφει σε επίπεδα ΑΕΠ του 2000, με ευθύνη της κυβέρνησης. Πρόκειται για έγκλημα κατά της οικονομίας που αντανακλά στους πολίτες το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κρυφτεί κάτω από το χαλί της πανδημίας.
Μέσα σε εννέα μήνες παρατεταμένων lockdown και επιλογών για την αποτελεσματικότητα των οποίων πλέον εκφράζονται σοβαρότατες αντιρρήσεις ακόμη και από αυτούς που τις εισηγούνταν, η περιδίνηση της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνεται στην ύφεση που γιγαντώνεται και σίγουρα διαψεύδει ακόμη και τους πλέον απαισιόδοξους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κανείς δεν περίμενε διψήφιο νούμερο ύφεσης για το τρίτο τρίμηνο, το οποίο παραδοσιακά είναι και το … καλύτερο.

Η μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ οφείλεται στις ακόλουθες επιμέρους μεταβολές:

– Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 44,9% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2019. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,5%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 80,0%.

– Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 6,4% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2019. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 2,7% και οι εισαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 18,1%.

Όσο η οικονομία βουλιάζει, τόσο πλησιάζει ξένη «λύση» για την Ελλάδα, η οποία, με αφορμή τον κορωνοϊό, παίρνει χρήμα από έξω, αλλά με τα μέτρα που εφαρμόζει ως αντίτιμο καταστρέφει την παραγωγή και το επιχειρείν. Αυτή την φορά, βέβαια, η λύση θα είναι παγκόσμια, καθώς θα αφορά τις περισσότερες οικονομίες του πλανήτη, τις οποίες καταστρέφουν τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας.

πηγη

realhosting
loading...

Απάντηση