Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Τεχεράνη: Νομικά κατά των ΗΠΑ για τις κυρώσεις

Τεχεράνη: Νομικά κατά των ΗΠΑ για τις κυρώσεις

Το Ιράν εξακολουθεί να αντιδρά στις κυρώσεις που έχει δεχθεί από τις ΗΠΑ.

Οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στο Ιράν, συνιστούν «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί. Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της Τεχεράνης.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη θα κινηθεί νομικά κατά των κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος της χώρας.

Τόνισε ότι οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί, έχουν επηρεάσει την αξία του νομίσματος της χώρας, το ιρανικό ριάλ, ωστόσο εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στο Ιράν, συνιστούν «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» πρόσθεσε ο Ρουχανί μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση. Εξήγησε ότι οι νομικές κινήσεις του Ιράν θα γίνουν εναντίον Αμερικανών αξιωματούχων επειδή βάζουν προσκόμματα στην οικονομία της χώρας.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, IRNA, μετέδωσε πρόσφατα ότι παρά τους περιορισμούς, τα έσοδα του Ιράν από τις εξαγωγές πετρελαίου στο πρώτο εννιάμηνο του τρέχοντος ιρανικού έτους (21 Μαρτίου 2018 — 20 Μαρτίου 2019) αυξήθηκαν κατά 48,4%.

Ο Λευκός Οίκος, άφησε πρόσφατα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτρέψει προσωρινά σε οκτώ κράτη να κάνουν συναλλαγές ιρανικού αργού πετρελαίου. Μεταξύ των χωρών αυτών είναι και η Ελλάδα. Εκτός της Ελλάδας, στο καθεστώς των εξαιρέσεων, είναι επίσης η Κίνα, η Ινδία, η Τουρκία, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, η Ιταλία και η Ταϊβάν.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΤΡΕΜΑΜΕΝΗ ΜΠΑΜΠΟΓΡΙΑ – ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής θα εξετάζονταν και οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας αλλά αναβλήθηκε …

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη