Τζανάκης: Αργή και βασανιστική η μείωση των κρουσμάτων – Πότε αρχίζει η αποκλιμάκωση


Για βασανιστικά αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα κάνει λόγο ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος θεωρεί ότι με την είσοδο των self test η εικόνα των κρουσμάτων θα αλλάξει «δραματικά».

«Εφόσον δεν εμπλακεί άλλο αστικό κέντρο, δηλαδή η Θεσσαλονίκη για τα καλά μέσα στο ‘’παιχνίδι’’ (αυξημένα κρούσματα), θα αρχίσει αποκλιμάκωση από 10 Απριλίου, η οποία όμως θα είναι πάρα πολύ αργή και βασανιστική» ανέφερε χαρακτηριστικά o καθηγητής μιλώντας στο Σκάι, προσθέτοντας ότι τα κρούσματα στις 20 Απριλίου θα κυμαίνονται μεταξύ 1.900 και 2.100.

«Τα κρούσματα θα αλλάξουν δραματικά αν βάλουμε στο παιχνίδι τα σελφ τεστ… Τότε θα δούμε παρά πολλά κρούσματα, τα όποια όμως θα αποτελούνται σε μεγάλο ποσοστό από ασυμπτωματικούς και ολιγοσυμπτωματικούς που δεν θα απασχολούν το ΕΣΥ», εξήγησε. «Τα κρούσματα που μας απασχολούν που έχουν συμπτωματολογία και κάνουν χρήση υπηρεσιών υγείας θα φτάσουν τα 2.500 περίπου γύρω στις 10 Απριλίου, και θα πέσουν κάτω από τα 2.000 στις 20 Απριλίου» σημείωσε ο κ. Τζανάκης. Παίρνοντας ως παράδειγμα την Κύπρο, που κάνει παρά πολλά τεστ, ο καθηγητής δήλωσε ότι με τα σελφ τεστ μπορεί να ανιχνεύαμε 5.000 με 5.500 κρούσματα.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση