Επικαιρότητα

Τζανάκης: Πρέπει να δημιουργηθεί ετήσιο εμβόλιο – Οι 4 λόγοι που έχουμε πολλούς θανάτους

Για την πορεία της πανδημίας, τα εμβόλια και την τέταρτη δόση καθώς και την αύξηση των θανάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Όπως αναφέρει αρχικά σε συνέντευξή του στο Mega: «Είναι σωστό ότι η στρατηγική των επαναλαμβανόμενων δόσεων δεν είναι μία μακροπρόθεσμη στρατηγική με την έννοια ότι δεν γίνεται να οργανώνονται τόσο συχνά οι εμβολιαστικοί σταθμοί», διευκρίνισε ο κ. Τζανάκης.

«Η επιστήμη πρέπει να ψάξει μία λύση σε επίπεδο ετήσιο ή διετίας, δεν σημαίνει ότι η 3η δόση δεν είναι ενδεικνυόμενη. Το τείχος ανοσίας με τόσες πολλές παραλλαγές και έχοντας παρασκευάσει ένα εμβόλιο βασιζόμενοι στο αρχέγονο στέλεχος το wild type, μας δίνει μία αποτελεσματικότητα ενάντια στη βαριά και κρίσιμη νόσο που υπερβαίνει το 90%. Τα τελευταία στελέχη της Δέλτα και της Όμικρον κυρίως, υπερβαίνουν την ανοσολογική απάντηση ως προς τη μόλυνση, ένας εμβολιασμένος μπορεί να μολυνθεί σε ένα αρκετό υψηλότερο ποσοστό από ότι παλαιότερα. Όμως εξακολουθεί να προστατεύεται από τη μόλυνση σε σχέση με έναν ανεμβολίαστο. Με λίγα λόγια, θα προτιμήσουμε να μας βρει ο ιός εμβολιασμένους με 3 δόσεις, μετά με 2 δόσεις και μετά ανεμβολίαστους. Το εμβόλιο δεν το κάνουμε για να μην κολλήσουμε, αλλά για να μην διασωληνωθούμε και πεθάνουμε», ανέφερε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock