Τζανάκης: Υπάρχει πισωγύρισμα σε όλα τα εμβόλια επειδή οι πολίτες φοβούνται για παρενέργειες


Τον προβληματισμό του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος έναντι του κορωνοϊού  εξέφρασε την Τετάρτη ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ότι όσο πλησιάζουμε κοντά στον εμβολιασμό του 50% του πληθυσμού, αρχίζει να υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία από πλευράς πολιτών για ενδεχόμενες παρενέργειες.

«Υπάρχει ένα πισωγύρισμα σε όλα τα εμβόλια. Μετά το 50% θέλω να δω την προθυμία να εμβολιαστούμε και άρχισε να πέφτει το ποσοστό. Έχουν εμβολιαστεί οι πρόθυμοι, κι έρχεται η σειρά αυτών που το σκέφτονται. Σε λίγο θα πιάσουμε αυτούς που δεν θέλουν. Η εικόνα που παρατηρούμε είναι ότι στο AstraZeneca έχουμε καθυστερήσεις. Όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση και δεν είχαν παρενέργειες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με τη δεύτερη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

«Η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού πρέπει να αναπτύξει κάποιες πρακτικές, για να ανατρέψουν το κλίμα. Δεν μπορούμε να μιλάμε με ξύλινη γλώσσα του επιστημονικού λόγου. Η διαδικασία έχει αποκτήσει μια επικοινωνιακή συνιστώσα που πρέπει να ληφθεί υπόψιν», πρόσθεσε ο ίδιος.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση