Βλέπουμε τον υπουργό Υγείας να είναι τελείως απών, βλέπουμε τον κ. Γεραπετρίτη, ως άλλος λοιμωξιολόγος, να εισηγείται στην επιτροπή», σημείωσε, σχολιάζοντας πως «όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει απολύτως και ολοκληρωτικά τον έλεγχο στη διαχείριση της πανδημίας».
Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «αυτήν τη στιγμή στη χώρα έχουμε ένα καθεστώς Μητσοτάκη», «μιντιακό, διοικητικό, το οποίο αυτό που κάνει είναι να εξυπηρετεί συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων». «Η συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο Μαξίμου, η απίστευτη αλαζονεία της εξουσίας, η διαμόρφωση ενός μιντιακού συστήματος που καθημερινά λιβανίζει την κυβέρνηση και συγκαλύπτει πτυχές του έργου της, που σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα οδηγούσαν σε παραιτήσεις, όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει ένα καθεστώς Μητσοτάκη», επεσήμανε.
Αναφορικά με τη σύσταση προανακριτικής για τον Ν. Παππά, τη χαρακτήρισε «αποτέλεσμα της προσπάθειας της ΝΔ να δραπετεύσει από το πολιτικό αδιέξοδο της πλήρους αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας». Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι αποτελεί και «ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο της κυβέρνησης προς τους καναλάρχες, οι οποίοι δεν πρόκειται να συγχωρήσουν ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Νίκο Παππά ότι ρύθμισε το τηλεοπτικό τοπίο και επέβαλε για πρώτη φορά να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των καναλιών για τις δημόσιες συχνότητες που χρησιμοποιούν».
Σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «τον ρυθμό της κυβερνητικής πολιτικής τον δίνει η έκθεση Πισσαρίδη: Ιδιωτικοποιήσεις στην ασφάλιση, σάρωση εργασιακών δικαιωμάτων, μειώσεις μισθών και κατεύθυνση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε μεγάλα συμφέροντα, ένα μοντέλο που εξυπηρετεί τα ολιγαρχικά συμφέροντα στα οποία ο κ. Μητσοτάκης είναι δέσμιος».
«Η κοινωνική δυσαρέσκεια για τις στρατηγικές αποτυχίες της κυβέρνησης αρχίζει πλέον να αποτυπώνεται καθαρά», δήλωσε αναφερθείς στις δημοσκοπήσεις, προσθέτοντας ότι «η πολιτική φθορά της κυβέρνησης είναι αναντίστρεπτη».
Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με μια συνεπή, τεκμηριωμένη, μαχητική αλλά και προγραμματική αντιπολίτευση, θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα και θα εκφράσει αυτήν τη δυσαρέσκεια», υποστηρίζοντας ότι «είμαστε ενώπιον μιας ανατροπής στον συσχετισμό δύναμης, έτσι όπως αυτός διαμορφώθηκε τον Ιούλιο του 2019 και μετά».