Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο στην πανδημία – Ψεύδεται για τις ΜΕΘ


Για «πανικό της κυβέρνησης, η οποία καταφεύγει σε κυνικές δηλώσεις, ενώ έχει χάσει τον έλεγχο στην πανδημία», έκανε λόγο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY.

«Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Δεν ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν υπήρξαν ενιαία πρωτόκολλα για την υποδοχή των τουριστών, δεν ενίσχυσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν φρόντισε να υπάρχουν εγγυήσεις για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων», υπογράμμισε, λέγοντας ότι «όλα αυτά συνέβαλαν στο να έχει χαθεί σήμερα ο έλεγχος».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας στην Ευρώπη. Έχουμε περίπου 700 διασωληνωμένους, εκ των οποίων οι 150 και πλέον δε νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αλλά είναι διασωληνωμένοι σε πρόχειρα κρεβάτια και ράντζα, χωρίς να έχουν την αναγκαία περίθαλψη», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν και εκατοντάδες άλλοι που αναμένουν για ένα κρεβάτι ΜΕΘ».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση