ΕνημέρωσηΠολιτική

Τζανακόπουλος: «Πρέπει να ξηλωθεί το κουβάρι των σχέσεων διαπλοκής του Μεγάρου Μαξίμου»

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις και τη διαφάνεια στα ΜΜΕ αναφέρθηκε εκτενώς ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλοςενώ σημείωσε πως «μετά τα γεγονότα στην Αυστρία ξεδιπλώνεται ένας προβληματισμός σε όλη την Ευρώπη για τα ζητήματα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, για τις αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις σε μέσα ενημέρωσης και εταιρείες δημοσκοπήσεων».

«Ο κ. Κουρτς, που είναι στενός φίλος του κ. Μητσοτάκη, αποδεικνύεται ότι έδινε 1 εκατ. ευρώ σε δημοσιογράφους για να τον “λιβανίζουν” και οδηγείται σε παραίτηση. Αντίθετα εδώ έχουμε τη λίστα Πέτσα Ι, τη λίστα Πέτσα ΙΙ, την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στον έλεγχο των ύποπτων δημοσκοπήσεων που έχει κάνει η Opinion Poll, της οποίας ο ιδιοκτήτης μάλιστα παίρνει απευθείας αναθέσεις για έργα του δημοσίου ως και 270 χιλ. ευρώ. Το Enterprise Greece υποτίθεται ότι ξοδεύει 1 εκατ. ευρώ για διεθνή καμπάνια για την ανάδειξη της χώρας στο εξωτερικό. Πού είναι αυτή η καμπάνια;», διερωτήθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Από τον Μάη έχουμε ζητήσει να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Δεν περιμέναμε τώρα να ζητήσουμε ελέγχους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε βέβαια από την πρώτη στιγμή χωρίς να εξηγεί το γιατί. Η υπόθεση Κουρτς στην Αυστρία αποτέλεσε μια θρυαλλίδα, ήταν η αφορμή για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Ποτέ δεν έχουμε αφήσει αυτά τα θέματα. Εξάλλου, ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ελέγχου των δημοσκοπικών εταιρειών, της λειτουργίας και των μεθοδολογιών τους. Δεν θέτουμε τώρα το θέμα της λύσης. Γι’ αυτό κιόλας το σύνολο της αντιπολίτευσης συμφώνησε άμεσα στη διαμόρφωση της εξεταστικής επιτροπής. Υπάρχει θέμα και ενημέρωσης στην ελληνική κοινωνία και χειραγώγησης της κοινής γνώμης», υποστήριξε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock