Τζούρος – Intrum: Οι servicers έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια διαχείρισης των κόκκινων δανείων

Μεγαλύτερη ευχέρεια για να διαχειριστούν μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια έχουν οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (services), επισήμανε ο κ. Θεόδωρος Τζούρος, γενικός διευθυντής, επικεφαλής Corporate & Shipping Recovery της Intrum Hellas, μιλώντας στο συνέδριο του ΙΜΝ για την ελληνική αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα των κοινοπρακτικών δανείων, όπου η συμμετοχή περισσότερων τραπεζών καθιστά δυσχερή τη διευθέτησή τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η κατάσταση είναι σήμερα ακόμη πιο περίπλοκη, καθώς μέρος των δανείων παραμένει στις τράπεζες, ενώ το υπόλοιπο έχει μεταφερθεί στους servicers μέσω του προγράμματος «Ηρακλής».

Όπως εκτίμησε ο κ. Τζούρος, με τη μεταφορά των κοινοπρακτικών δανείων σε εταιρείες ειδικού σκοπού στο πλαίσιο του «Ηρακλή II» και την ανάληψη της πλήρους διαχείρισης από τους servicers, θα διευκολυνθεί η διευθέτησή τους και η επαναφορά επιχειρήσεων σε βιώσιμη τροχιά. Ειδικότερα για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται σε λειτουργία, το ζητούμενο είναι η χρηματοδότηση και η αναδιάρθρωσή τους.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση