ΕνημέρωσηΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: H κυβέρνηση μεριμνά για τους servicers, αλλά όχι για τους δανειολήπτες

Στην εκτίμηση πως η κυβέρνηση μεριμνά για τους servicers, αλλά όχι για τους δανειολήπτες καταλήγει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, κατηγορώντας την πως στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια που ψηφίστηκε τη Δευτέρα αρνήθηκε να ενσωματώσει την προστασία της α’ κατοικίας και των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, όπως ζητά η ευρωπαϊκή Οδηγία.

Όσον αφορά τους servicers, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η κυβέρνηση τους έδωσε τον ακατάσχετο λογαριασμό και παρέτεινε τις άδειες λειτουργίας τους χωρίς νέα δικαιολογητικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν καταψήφισε απλώς το νομοσχέδιο. Αντιτάχθηκε στη δίδυμη λύση της ΝΔ, που περιλαμβάνει τον νέο πτωχευτικό και τον Ηρακλή, “λύση” που φέρνει έκρηξη πλειστηριασμών. Με την ονομαστική ψηφοφορία, που ζητήσαμε επί κρίσιμων άρθρων, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις όλων των δυνάμεων», αναφέρουν στην Κουμουνδούρου.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία οι ίδιοι χαρακτηρίζουν σαφή, περιλαμβάνει:

  • την προστασία της α’ κατοικίας ως την αντικειμενική αξία των 300.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια κι αφού λαμβάνονται υπόψη οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης προσαυξημένες κατά 70%.
  • Την ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας για την αγορά από τα funds πακέτων «κόκκινων» δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών και τη διαγραφή μεγάλου μέρους αυτών των δανείων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock